Αγώνας τίτλου EPL: Η Man City έδωσε διπλή ενίσχυση τραυματισμών πριν από τη σύγκρουση της Βίλας

Οι πολίτες θα έχουν δύο βασικούς υπερασπιστές πίσω για την επερχόμενη decider τίτλου.

Οι υπερασπιστές της Μάντσεστερ Σίτι Κάιλ Γουόκερ και Τζον Στόουνς επέστρεψαν στην προπόνηση σε μια μεγάλη ομάδα για τους Πολίτες.

Μετά τον τραυματισμό του ζεύγους στο Champions League, ο Pep Guardiola φάνηκε να τους αποκλείει για το υπόλοιπο της εκστρατείας.

Ωστόσο, τόσο ο Walker όσο και ο Stones έχουν πλέον επιστρέψει στην ομαδική προπόνηση στο στάδιο Etihad. Αυτή είναι μια σημαντική ώθηση για την οπισθοδρόμηση της City μετά τις αποτυχίες των Nathan Ake και Ruben Dias.

Μια νίκη εναντίον της Άστον Βίλα στον τελικό αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ θα εξασφάλιζε τον τίτλο της Πόλης. Ωστόσο, η ασταθής αμυντική απόδοση των Πολιτών τις τελευταίες εβδομάδες έπεισε τους περισσότερους παρατηρητές ότι ο Βίλα μπορεί να έχει μια πραγματική πιθανότητα να προκαλέσει μια τελευταία μέρα αναστάτωση στους άνδρες του Guardiola.

Η επιστροφή των Στόουνς και του Γουόκερ θα έδινε στην πόλη την απαραίτητη σταθερότητα στο πίσω μέρος της γραμμής τους. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν ο Guardiola θα χρησιμοποιούσε το αμυντικό ζευγάρι στην αρχική του σύνθεση.

Εναντίον της Γουέστ Χαμ, η Πόλη έπαιξε με τον Φερναντίνιο και τον Αμέρικο Λαπόρτ στην καρδιά της αμυντικής τους γραμμής. Τα Σφυριά κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν το χώρο πίσω από το αμυντικό ζεύγος μέσω των γρήγορων εμπρός τους.

Ο Βίλα πιθανότατα θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο στέλνοντας μεγάλες μπάλες στους ομοίους του Danny Igs και του Ollie Watkins την Κυριακή.

Ωστόσο, η παρουσία των Walker και Stones πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη προετοιμασία της Πόλης για ξαφνικές μεταβατικές φάσεις στο παιχνίδι.