Αγγλικά FA υποστηρίζει «ανθεκτική» Gareth Southgate εν μέσω εντατικής κριτικής

Ο διαχειριστής των Three Lions έχει την πλήρη υποστήριξη του FA πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η πρόεδρος της FA Debbie Hewitt αντέδρασε στην αβεβαιότητα για το μέλλον του Gareth Southgate ως διευθυντής της Αγγλίας.

Ο μάνατζερ δέχεται πυρά για τις απογοητευτικές επιδόσεις της ομάδας του κατά τη διάρκεια του τουρνουά UEFA Nations League.

Τα Τρία Λιοντάρια υπέστησαν δύο ήττες και δύο ισοπαλίες στον Όμιλο Α3 του διαγωνισμού. Μια ταπεινωτική ήττα εναντίον της Ουγγαρίας άσκησε μεγαλύτερη πίεση στο Σάουθγκεϊτ, ο οποίος θα ηγηθεί των προσπαθειών της Αγγλίας να τερματίσει την 56-ετή αναμονή για να κερδίσει ένα μεγάλο τρόπαιο.

Ωστόσο, ο Χιούιτ εξέφρασε την υποστήριξή του για το Σάουθγκεϊτ εν όψει του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

«Η προσωπική μου άποψη για τον Gareth είναι ότι είναι, σύμφωνα με τα γεγονότα στο γήπεδο, ο πιο επιτυχημένος μάνατζερ στην Αγγλία που είχαμε εδώ και 55 χρόνια», δήλωσε ο Hewitt σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό που οι άνθρωποι δεν βλέπουν τόσο πολύ είναι ο Γκάρεθ στην κατασκήνωση και η κουλτούρα που δημιούργησε.

«Σίγουρα, πριν γίνει ο Γκάρεθ μάνατζερ της Αγγλίας, δεν υπήρχε η υπερηφάνεια να φοράει το μπλουζάκι της Αγγλίας. Υπήρχαν οι αντιπαλότητες των κλαμπ που είχαμε διαβάσει. Οι παίκτες δεν τα βγάζουμε πέρα.

«Το έχει αλλάξει αυτό πέρα από κάθε αναγνώριση και το έχω δει από πρώτο χέρι.

«Θα έλεγα επίσης ότι δεν δουλεύω μόνο στο ποδόσφαιρο, δουλεύω και σε επιχειρήσεις και έχω συνεργαστεί με πολλά διευθυντικά στελέχη και οι ικανότητες του Γκάρεθ — το υψηλό IQ του και το υψηλό EQ — θα τον καθιστούσαν επικεφαλής στέλεχος σε οποιαδήποτε σφαίρα.

«Ότι η ανθεκτικότητα και η υπευθυνότητα είναι οι δύο ιδιότητες που θαυμάζω περισσότερο. Δεν υπάρχουν νωθροί ώμοι, δεν φυσάει, είναι ανθεκτικός και αυτό θέλεις σε έναν μάνατζερ της Αγγλίας.»