Αγγλία U-20 Παγκόσμιο Κύπελλο ήρωας για να στραφούν υποταγή στη Νιγηρία

Οι νέοι της Αγγλίας που ξεχωρίζουν ελπίζουν να αλλάξουν τη διεθνή πίστη του στη Νιγηρία, αλλά δεν θα κάνει το ντεμπούτο του στους Super Eagles για λίγο ακόμα.

Leicester City εξυπνάδα Ademola Lookman επέλεξε να αλλάξει τη διεθνή πίστη του από την Αγγλία στη Νιγηρία.

Ο 24χρονος ντόπιος του Λονδίνου δικαιούται να εκπροσωπήσει τους Σούπερ Αετούς μέσω των Νιγηριανών γονιών του. Ωστόσο, όσο πρόθυμος κι αν είναι να κάνει την αλλαγή, δεν θα κάνει το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια του διεθνούς διαλείμματος αυτού του μήνα.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας (NFF) πρέπει πρώτα να υποβάλει αίτηση στη FIFA για να επιτρέψει στον Lookman να παίξει για την εθνική ομάδα, καθώς έχει ήδη εκπροσωπήσει την Αγγλία σε επίπεδο νεολαίας. Ο διευθυντής Gernot Rohr θα αποφασίσει αν θα τον συμπεριλάβει ή όχι στην ομάδα.

«Γνωρίζουμε την επιθυμία του Lookman να παίξει για εμάς, και έχω μιλήσει μαζί του επίσης. Ωστόσο, υπάρχει μια διαδικασία σε αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής ανιχνευτής NFF Tunde Adelakun στο BBC Sport Africa.

«Μετά από αυτή τη διαδικασία, έρχεται η εξέταση και η απόφαση του επικεφαλής προπονητή [Gernot Rohr] σχετικά με το αν ή πότε το κρίνει κατάλληλο για να εμπλακεί».

Πώς έχει Lookman στο διεθνές ποδόσφαιρο;

Το πρώην αστέρι Everton, RB Leipzig και Fulham εκπροσώπησε την Αγγλία σε επίπεδα κάτω των 19, κάτω των 20 και κάτω των 21 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το αποκορύφωμα της διεθνούς σταδιοδρομίας του μέχρι στιγμής ήταν να βοηθήσει την Αγγλία να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 το 2017. Πρωταγωνιστεί μαζί με τους Dominic Callvert-Lewin και Fikayo Tomori, σκοράροντας τρία γκολ.

Αλλά οι αγώνες της Lookman στο ποδόσφαιρο συλλόγων, μαζί με το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού για θέσεις στην ανώτερη ομάδα της Αγγλίας, σημαίνει ότι ο εξερευνητής δεν έχει κερδίσει ούτε ένα καπέλο. Ως εκ τούτου, επέλεξε να ενταχθεί στη Νιγηρία.