Αγγλία: Ramsdale παραδέχεται «δύσκολη» προσαρμογή του καιρού στο Κατάρ

Η ασυνήθιστη χρονική στιγμή του τουρνουά δεν ήταν αρκετή για να διευκολύνει τις δύσκολες καιρικές συνθήκες για τους παίκτες.

Aaron Ramsdale αποκάλυψε Αγγλία παίκτες χρησιμοποιούν «γιλέκα πάγου» για την καταπολέμηση της ακραίας θερμότητας στο Κατάρ.

Οι οικοδεσπότες αποφάσισαν να μετακινήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στα μέσα του φθινοπώρου για να αποφύγουν τη ζέστη του καλοκαιριού. Αλλά φαίνεται ότι η θερμοκρασία στο Κατάρ εξακολουθεί να είναι πολύ ζεστό για τους παίκτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το κλίμα.

«Χρησιμοποιούμε παγοκύστες, γιλέκα πάγου που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όταν ξεκουραζόμαστε», δήλωσε ο Ramsdale σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

«Ήξερα ότι θα ήταν καυτό», είπε ο Ramsdale. «Έχω επισκεφθεί πολλές φορές το Ντουμπάι για ποδόσφαιρο ή για διακοπές, οπότε ήξερα ότι θα ήταν καυτό, αλλά νομίζω ότι η γρήγορη προσαρμογή σε αυτό θα είναι το δύσκολο πράγμα.

«Προφανώς για εμάς, συνήθως πρόκειται για τα Χριστούγεννα, τις σκοτεινές νύχτες και τα σκοτεινά πρωινά, οπότε το πόσο γρήγορα μπορούμε να προσαρμοστούμε στις καιρικές συνθήκες είναι ζωτικής σημασίας για εμάς».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 στη Νότια Αφρική είδε πλήθος τερματοφυλάκων να επικρίνουν την μπάλα του τουρνουά. Ωστόσο, έχοντας εκπαιδευτεί με το ποδόσφαιρο αυτού του διαγωνισμού, το Ramsdale είναι ικανοποιημένο με την ποιότητά του.

«Είναι ίσως μία από τις καλύτερες μπάλες της Adidas με τις οποίες έχω παίξει», πρόσθεσε.

«Δεν έχω ξανανιώσει άλλη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οπότε δεν μπορώ να πάω από εκεί. Αλλά έχω ξαναπαίξει με μπάλες της Adidas και με μπάλες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και άλλα τέτοια, οπότε μου φαίνεται εντάξει».