Αγγλία: Carragher κατηγορεί Southgate αποφάσεις για τη Γαλλία ήττα

Τα Τρία Λιοντάρια βγήκαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο αφού έχασαν τους παγκόσμιους πρωταθλητές στους προημιτελικούς.

Ο Jamie Carragher πιστεύει ότι ο Gareth Southgate θα έπρεπε να ήταν πιο «γενναίος» με τις αντικαταστάσεις του στην ήττα της Αγγλίας με 2-1 εναντίον της Γαλλίας.

Οι Three Lions κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι με ένα πέναλτι από τον Harry Kane μετά την αποχώρηση του opener.

Στη συνέχεια, η Γαλλία αποκατέστησε το προβάδισμά της μέσω του Ολιβιέ Ζιρού. Αλλά αυτή τη φορά, ο Κέιν έχασε την ποινή του για να τερματίσει τις ελπίδες των Τριών Λάιονς να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Ο Κάραγκερ πιστεύει ότι ο πάγκος της Αγγλίας ήταν αρκετά δυνατός για να αλλάξει το παιχνίδι, αλλά ο Σάουθγκεϊτ απέτυχε να χρησιμοποιήσει σωστά τις επιλογές του.

«Αυτό είναι εύκολο να το λες μετά την εκδήλωση, αλλά είχα την αίσθηση πριν από το παιχνίδι ότι η Αγγλία έπρεπε να είναι γενναία από τον πάγκο», δήλωσε η πρώην διεθνής Αγγλία.

«Ένιωσα απλώς ότι στο διάστημα μεταξύ των δύο στόχων, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο γενναίοι από την έδρα.

«Με πέντε αντικαταστάσεις, είναι σημαντικό μέρος του ρόλου ενός μάνατζερ να προσπαθεί να επηρεάσει ή να αλλάξει ένα παιχνίδι. Γνωρίζω ότι ο Γκάρεθ έχει επικριθεί γι’ αυτό στο παρελθόν, μετά τους αγώνες εναντίον της Κροατίας [στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018] και της Ιταλίας [στον τελικό του Euro 2020].

«Και οι δύο πλευρές, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, ήταν καλύτερες από εμάς. Δεν νομίζω ότι η Γαλλία ήταν καλύτερη από εμάς, και ένιωσα ότι η αλλαγή θα έπρεπε να ήταν να προσπαθήσουμε να πάμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι.

«Η Αγγλία σίγουρα είχε τον ισχυρότερο πάγκο στον διαγωνισμό, το πιστεύω ακράδαντα, και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε λίγο πιο ενεργητικοί εκείνη την περίοδο που ήταν 1-1 και παίζαμε πολύ καλά».