Ίσως είναι η ώρα του Gabriel Martinelli να λάμψει στην Άρσεναλ

Με το Europa League λιγότερο από μια εβδομάδα μπροστά, ίσως είναι καιρός για τον Gabriel Martinelli να πάρει επιτέλους την ευκαιρία του να λάμψει στην Arsenal.

Ο Gabriel Martinelli υπήρξε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα ταλέντα της Arsenal τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά οι τραυματισμοί τον κράτησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τώρα που συνήλθε από τα προβλήματά του, αρχίζει επιτέλους να παίρνει τη φήμη που του αξίζει. Ο Mikel Arteta είναι χαρούμενος που μπορεί να υπολογίζει σε ένα νεαρό ταλέντο τόσο μεγάλο όσο ο βραζιλιάνος νεαρός, ο οποίος είναι αρκετά ευέλικτος για να χρησιμοποιήσει οπουδήποτε στην επίθεση.

Αν και θεωρείται επιθετικός, ο Martinelli μπορεί να εκτελέσει σε διάφορες θέσεις στο γήπεδο. Τελευταία κυριαρχεί ως εξτρεμιστής και στις δύο πλευρές και ο Mikel Arteta σημειώνει τι μπορεί να κάνει σε πιο σημαντικά παιχνίδια. Έχουμε κατά νου τους ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ εναντίον του Βιγιαρεάλ. Όπου οι Πυροβολητές θα κάνουν επανάληψη των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ του 2006 ενάντια στην ισπανική πλευρά. Για να βρει τη νίκη, ο Arteta πρέπει να γίνει λίγο δημιουργικός με τις γραμμές του.

Ο Μαρτινέλι σαν φτερό;

Εδώ είναι που η ευελιξία του Gabriel Martinelli έρχεται στο προσκήνιο. Με την έλλειψη παικτών στα πλάγια στη διάθεση του Mikel Arteta, ο gaffer πρέπει να βρει λύσεις που μπορούν πραγματικά να ωφελήσουν τον σύλλογο. Εισάγετε Gabriel Martinelly ως φτερό. Μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί πραγματικά να επανεφεύρει ολόκληρο το παιχνίδι του από έναν επιθετικό σε έναν παίκτη που μπορεί να κόψει στη μέση από τα πλάγια.

Γιατί αυτό ακούγεται τόσο οικείο; Αυτό είναι σωστό! Ένας συγκεκριμένος Thierry Henry έκανε ακριβώς αυτό όταν έφτασε στους Gunners από τη Γιουβέντους. Ο Mikel Arteta έχει ήδη μια ιδέα για το τι μπορεί να κάνει με τον Martinelli στα πλάγια: «Ο Martinelli είναι ένας κεντρικός προς τα εμπρός, αλλά με την ισορροπία της ομάδας που έχουμε αυτή τη στιγμή, για να παίξουμε σε αυτές τις θέσεις στα αριστερά δεν έχουμε πέντε παίκτες», δήλωσε ο Mikel κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης Τύπου.