Ήχος εκρήξεις Λίβερπουλ ιδιοκτήτη John W Henry μετά την απόφαση ESL

Ο Graeme Souness έχει επικρίνει τους ιδιοκτήτες Αγγλικών πλευρών οι οποίοι αρχικά συμφώνησαν σε μια ιδέα της Super League, κυρίως τον John Henry της Λίβερπουλ.

Ο Graeme Souness έχει επικρίνει τους ιδιοκτήτες που «πούλησαν τις ψυχές τους» για να σφυρηλατήσουν μια Ευρωπαϊκή Super League και ισχυρίζεται ότι ο John W Henry δεν θα συγχωρεθεί ποτέ για την προσπάθειά του να Αμερικανικοποιήσει μια «σωστή χώρα».

Το σχέδιο που θα είχε δει έξι αγγλικούς συλλόγους ως μέρος 12 «ιδρυτικών μελών» σε έναν «κλειστό» διαγωνισμό διήρκεσε μόλις 48 ώρες με τις έξι ομάδες της Premier League να αποσυρθούν.

Η Τσέλσι ανακοίνωσε την επιθυμία τους να φύγουν αργά το απόγευμα της Τρίτης, πριν η Μάντσεστερ Σίτι γίνει η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε επίσημα την επιθυμία τους να φύγουν.

Οι Άρσεναλ, Σπερς, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακολούθησαν το παράδειγμά τους, με τον ιδιοκτήτη του Λίβερπουλ John W Henry να ζητά συγγνώμη από τους οπαδούς του Λίβερπουλ την Τετάρτη το πρωί.

Ενώ ο ιδιοκτήτης του Reds επιμένει ότι «το έργο δεν έχει τελειώσει», ο Ed Woodward ανακοίνωσε την αναχώρησή του από την United στο τέλος της σεζόν και ο Souness πιστεύει ότι αυτό είναι «μόνο η αρχή».

«Αυτή είναι μόνο η αρχή», είπε στο Sky Sports. «Οι υποστηρικτές δεν θα συγχωρήσουν τους ανθρώπους που αποφάσισαν να ακολουθήσουν αυτή την ιδέα. Μιλούν για ένα καλό παιχνίδι, μας λένε πόσο αγαπούν τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους τους, πώς βρίσκονται πίσω από αυτό — αλλά έχουν δείξει ότι πουλάνε την ψυχή τους βασικά.

«Θα πουλούσαν τις ψυχές των μεγάλων θεσμών μας. Πουλούσαν τις ψυχές τους για γρήγορα χρήματα. Οι υποστηρικτές μας δεν θα τους συγχωρήσουν. Δεν είμαστε Αμερική. Η Βρετανία είναι μια σωστή χώρα. Ναι, δεν είμαστε τέλειοι, είμαστε μια σωστή χώρα γεμάτη με σωστούς ανθρώπους.

«Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρουν αυτά τα κλαμπ και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Περιμένω να δω περισσότερους ανθρώπους να παραιτούνται.

«Η ζημιά, αν φαντάζεστε τι συμβαίνει, αυτή είναι εν κινήσει για μήνες και μήνες. Αυτοί οι πρόεδρος πηγαίνουν σε συναντήσεις της Πρέμιερ Λιγκ γνωρίζοντας ότι σκοπεύουν να αποχωρήσουν. Υπήρξαν τόσο ύπουλες και αυτή θα είναι μια σχέση που θα χρειαστεί κάποια διορθωση.

Souness συνέχισε: «Η απόφαση έχει ληφθεί στην Αμερική, δεν έχουν ιδέα πώς βλέπουμε το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Έχουν κάνει λάθος σε κάθε επίπεδο. Υπάρχει πιθανότητα να αναζωογονηθεί; Δε νομίζω.

«Δεν θα ήθελες να πας πουθενά κοντά του. Τα χρήματα του Μαν Σίτι δεν είναι πρόβλημα γι’ αυτούς. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν θα ελπίζει για ένα γρήγορο χρήμα, αλλά οι υπόλοιποι μπορεί να ήταν.

«Μερικοί από τους Αμερικανούς μπορεί να το έχουν κοιτάξει και ήθελαν να βγουν έξω σε δύο χρόνια, αλλά έχουν ανακαλυφθεί. Πώς θα πάνε οι Scousers στον John Henry μετά από αυτό; Δεν νομίζω ότι θα γυρίσει μετά από αυτό.

«Δεν θα συγχωρήσουν τον Τζον Χένρι γι’ αυτό. Είναι διαφορετικό για τον Αμπράμοβιτς, φαίνεται σαν να έχει συρθεί, Πόλη έχουν συρθεί σε από τους Αμερικανούς και τα κλαμπ στην Ισπανία που είναι από όλους τους λογαριασμούς απολύτως απόδρατος. Η σχέση μεταξύ των οπαδών και του σκάφους θα καταστραφεί για πάντα.»