«Ήταν σαν ένα όνειρο, ήμουν σε μια ζαλή’ — Messi θυμίζει Copa America δόξα

Ο Αργεντινός κοιτάζει πίσω στην άρση του τρόπαιου με τους εθνικούς συμπαίκτες του — ένα επίτευγμα πολλοί και ο ίδιος θα υποστήριζε ότι είναι το μεγαλύτερο του.

Ο Lionel Messi επιμένει να κερδίσει το Copa America με την Αργεντινή και να πάρει στα χέρια του το πρώτο μεγάλο τρόπαιο του με την εθνική ομάδα αισθάνθηκε «σαν όνειρο».

Η Αργεντινή ξεπέρασε τη γραμμή εναντίον της Βραζιλίας στο Maracana στον τελικό Copa America 2021.

Ενώ ο Μέσι δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο ή ακόμα και για την ομάδα του εκείνο το βράδυ, ήταν ο πρωταγωνιστής του τουρνουά. Στον 6χρονο νικητή του Ballon d’Or, ο οποίος συνέβαλε τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ, απονεμήθηκε επάξια το Golden Boot και ο Καλύτερος Παίκτης του Τουρνουά.

Ο πρώην Μπαρτσελόνα πλησίασε στο να κερδίσει ασημικά για το έθνος του σε πολλές περιπτώσεις, έχοντας υποστεί ήττες το 2007, το 2015 και τους τελικούς του Copa America 2016, καθώς και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, και κατάφερε τελικά να κερδίσει «ηρεμία» αυτό το καλοκαίρι.

«Έχω την ειρήνη του μυαλού ότι έχω επιτύχει το όνειρο που μου έχει αρνηθεί τόσες φορές», είπε ο Messi στο ESPN.

«Ήταν σαν όνειρο, μια θεαματική στιγμή. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχε συμβεί. Μου αρέσει να βλέπω τις εικόνες τώρα περισσότερο από ό, τι κατά τη στιγμή που ήμουν σε μια ζαλιά. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι συνέβαινε.

«Ο Scaloni είναι ένας από εμάς, έχει μεγάλη αξία. Ήταν αυτός που επέλεξε την εθνική ομάδα, αυτός που πίστευε, αυτός που ανέλαβε την ευθύνη σε μια δύσκολη στιγμή.

«Μας έδωσε αυτοπεποίθηση, έφερνε νέους ανθρώπους, πάντα ήξερε τι ήθελε και μεγαλώσαμε. Από το Copa America 2019 κάναμε ένα άλμα.»