«Έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου» ο Αρσέν Βένγκερ χτύπησε για τις δηλώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο πρώην προπονητής της Arsenal φάνηκε να επικρίνει παίκτες που έδειξαν υποστήριξη για τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+ κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ο Νορβηγός διευθυντής Stale Solbakken χτύπησε στο Arsene Wenger για τις «ηλίθιες δηλώσεις» του κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Wenger εργάζεται ως επικεφαλής της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA από το Νοέμβριο του 2019. Τα σχέδια του Γάλλου να αλλάξουν τους κανόνες ποδοσφαίρου και το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκάλεσαν αντιδράσεις πέρυσι. Αλλά συνέχισε για να προσθέσει καύσιμα στη φωτιά με μια παράξενη δήλωση σχετικά με την πρόωρη έξοδο της Γερμανίας από το τουρνουά.

Μιλώντας στο νορβηγικό τηλεοπτικό κανάλι TV2, ο Solbakken είπε: «Με ανατριχιάζει να βλέπω ότι ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Arsene Wenger, που τον έχουν προσηλώσει όλα αυτά τα χρόνια, έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου και τώρα κάνει τις πιο ηλίθιες δηλώσεις.

«Είναι τρομακτικό με όλους τους ανθρώπους που έχουμε δει στον κόσμο του ποδοσφαίρου εδώ και χρόνια. Υπάρχει μια πόλωση που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή. Και φοβάμαι ότι θα χειροτερέψει.»

Ο Solbakken άσκησε κριτική στη FIFA και στους δημοσιογράφους για την απογοητευτική αντίδρασή τους στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κατάρ.

«Η FIFA υπήρξε η μεγαλύτερη αποτυχία», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι κανείς δεν είναι άνετος με αυτό. Οι προσωπικές μου ανησυχίες αφορούν το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον τρόπο με τον οποίο το χειρίστηκε η FIFA, πράγμα που δεν ήταν καλό. Δεν νομίζω ότι το ποδόσφαιρο έχει κάνει αρκετά, δεν νομίζω ότι οι δημοσιογράφοι έχουν κάνει αρκετά».