«Έχει γίνει ένας ολοκληρωμένος παίκτης» Arteta στοίβες έπαινο για Bukayo Saka

Άρσεναλ αφεντικό Mikel Arteta ήταν ευχαριστημένος με Bukayo Saka μετά το νεαρό έβαλε σε μια άλλη εξαιρετική απόδοση για τους Gunners κατά Σαουθάμπτον.

Ο Μπουκάγιο Σάκα έβαλε μια άλλη παράσταση καθώς η Άρσεναλ νίκησε το Σαουθάμπτον 3-1 στην Πρέμιερ Λιγκ την Τρίτη το βράδυ.

Λίγες μέρες μετά τη διακοπή του Κυπέλλου FA από τους Αγίους, οι Gunners πήραν την εκδίκησή τους με αποτέλεσμα να τους είδαν να κινούνται στο πρώτο μισό της κατάταξης του πρωταθλήματος.

Μεγάλο μέρος της καλής μορφής της Arsenal τελευταία στην Premier League είναι κάτω από μερικούς παίκτες που έχουν ανέβει το παιχνίδι τους. Ο Emile Smith Rowe και ο Alexandre Lacazette εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά ίσως κανένας δεν έχει εντυπωσιάσει καθώς και ο Bukayo Saka.

Από τότε που μετακινήθηκε πιο μπροστά στη δεξιά πλευρά, ο Σάκα έχει κάνει έξι συμμετοχές γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια του.

Ο έφηβος σκόραρε το πέμπτο γκολ του πρωταθλήματος της σεζόν με ένα σύνθετο φινίρισμα αφού πήρε το καλύτερο του τερματοφύλακα των Αγίων Alex McCarthy.

Με αυτό το στόχο, η Saka έχει πλέον τα περισσότερα γκολ κάθε εφήβου στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Άρσεναλ αφεντικό Mikel Arteta ήταν ευχαριστημένος με το νεαρό και γεμάτο έπαινο για την ωριμότητα και την ευφυΐα του παίκτη στο γήπεδο.

«Ο Bukayo τα πάει πολύ καλά και πάντα ζητά να εκπαιδεύσει περισσότερο και να βελτιώσει σε τομείς που μπορεί να τα πάει καλύτερα.» είπε ο αρχηγός των Gunners στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Αυτό ήταν σίγουρα ένα, στο να παράγει το τελευταίο κομμάτι στο κουτί για να σκοράρει ή να βοηθήσει, και το κάνει πολύ πιο συχνά. Είναι σε θέση να το κάνει αυτό με τη δουλειά που έχει βάλει και την ευφυΐα που έχει δείξει στο γήπεδο, και με την ικανότητα που έχει να καταλάβει το παιχνίδι από διαφορετικές θέσεις. Γίνεται ένας πραγματικά ολοκληρωμένος παίκτης».

Ο Arteta παραδέχτηκε επίσης ότι ίσως χρειαστεί να σκεφτεί να μείνει με τον Saka προκαταβολικά αυτή τη στιγμή.

«Νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερος όταν παίζει στην τελευταία γραμμή της επίθεσής μας», συνέχισε.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μόνο ένα αριστερό πόδι πλήρη πλάτη και μερικές φορές θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε εκεί. Είναι καλό για την ανάπτυξή του, καθώς και να παίζει εκεί. Την περασμένη σεζόν έπαιξε πολλά παιχνίδια εκεί και έγινε πολύ καλύτερος παίκτης.»

«Έχει αυτό το ταλέντο και πάντα θέλει να παίξει σε διαφορετικές θέσεις. Αλλά προφανώς σε ορισμένες στιγμές, πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια σταθερότητα γι’ αυτόν. Απλά πρέπει να επικεντρωθούμε στο πού θα πάμε μαζί του».