Ένας παίκτης είναι ο μόνος υπεύθυνος για την αφύπνιση του Λίβερπουλ

Αφού ο Jurgen Klopp ευχαρίστησε τον Θεό για την παρουσία του, είμαστε εδώ για να σας πούμε ποιος παίκτης είναι υπεύθυνος για την αφύπνιση του Λίβερπουλ.

Θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι η αφύπνιση του Λίβερπουλ είναι αποκλειστική ευθύνη ενός παίκτη όπως ο Μο Σαλάχ, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Οι αμυντικοί παίκτες είναι αυτοί που κερδίζουν πρωταθλήματα όπως το απέδειξαν τα τελευταία χρόνια. Την περασμένη σεζόν, ολόκληρη η Premier League είδε πώς ο Ruben Dias έγινε ο πιο σημαντικός παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι. Μόλις ένα χρόνο πριν από αυτό, ο Βέρτζιλ Βαν Ντικ ήταν αναμφισβήτητα ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο. Είναι ο άνθρωπος που όλοι θα έπρεπε να κοιτάζουν αυτή τη στιγμή.

Ο ίδιος ο Γιούργκεν Κλοπ ευχαρίστησε πρόσφατα τον Θεό για την επιστροφή του Ολλανδού γίγαντα στο ρόστερ. Παρά το γεγονός ότι υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ο Virgil ήταν σε θέση να ανακάμψει πλήρως από αυτό το ζήτημα και να επιστρέψει στην πλήρη υγεία. Αλλά ξέρει πόση πίεση στηρίζεται στους ώμους του και δεν θέλει καμία σχέση με αυτό. Στην πραγματικότητα, ο Βέρτζιλ ήθελε να υπενθυμίσει σε όλους ότι είναι μόνο άνθρωπος και μπορεί επίσης να κάνει λάθη. Αλλά οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Ο Βαν Ντικ είναι ο κύριος λόγος που η Λίβερπουλ είναι πίσω στην κορυφή.

Ο Βαν Ντικ υπερασπίζεται τα πιθανά μελλοντικά του λάθη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Λίβερπουλ, να τι είχε να πει ο Van Dijk πριν αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης: «Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά μάτια που δείχνουν προς την κατεύθυνση μου, αναρωτιούνται «Θα επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο». Ήταν ήδη πριν, αλλά θα είναι τώρα ακόμη περισσότερο, αλλά είναι κάτι που δεν σκέφτομαι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βάλω τα δυνατά μου σε κάθε παιχνίδι. Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να επιστρέψεις από τραυματισμό στο γόνατο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα παικτών που είχαν ACL και πολύπλοκο τραυματισμό στο γόνατο που παίρνει πίσω στο καλύτερό του μετά από ένα χρόνο.

«Νιώθω σαν να βελτιώνομαι. Έχω δουλειά να κάνω, αλλά δεν σκέφτομαι τι έχουν να πουν ή να κρίνουν οι άλλοι. Το μόνο πράγμα που πρέπει να πας εκεί είναι να παίξεις παιχνίδια, να γίνεις καλύτερος, να γίνεις πιο σίγουρος για τα πράγματα που κάνεις, να επιστρέψεις στα φυσιολογικά πράγματα. Δεν είμαι ρομπότ. Είμαι ο μεγαλύτερος κριτικός του εαυτού μου και ξέρω ακριβώς πότε μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα. Το πώς το βλέπω είναι απλά να βελτιώνομαι όσο μπορώ και είμαι αρκετά σίγουρος για τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα. Παίζω ξανά στο υψηλότερο επίπεδο, παίζοντας με πολλή χαρά, μέχρι στιγμής πηγαίνει με τον σωστό τρόπο και αισθάνομαι καλά, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης».