Ένας θυμωμένος Ζιντάν μαστίζεται ενάντια στον ισπανικό Τύπο

Πριν από τον αγώνα La Liga του επόμενου Σαββατοκύριακου, ο Zinedine Zidane κουράστηκε με τόσες ερωτήσεις από τον Τύπο για το μέλλον του και ξέσπασε.

Είναι φυσιολογικό ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν είναι ευχαριστημένος με τον ισπανικό Τύπο μετά τη θεραπεία που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες. Ένας μάνατζερ που κέρδισε τη La Liga την περασμένη σεζόν και τρεις συνεχόμενους τίτλους Champions League δεν αξίζει κάτι τέτοιο. Αλλά ο τοπικός τύπος είναι πολύ εντυπωσιακότιμος και μιλούν για το «Zizou» σαν να απολύθηκε όταν χάνει ένα παιχνίδι. Αυτός ο τύπος δυναμικής πρέπει να είναι εξαιρετικά στραγγικτός για αυτόν και τους παίκτες.

Ήταν προφανές ότι ο Ζιντάν τελικά θα εκδικόταν κάποιον από αυτούς επειδή τον ρωτούσε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Πριν από την επίσκεψη του Los Blancos στην Huesca, ο διευθυντής μίλησε για τη δέσμευση της ομάδας. Αλλά κάποια μέλη του Τύπου τον ρωτούσαν συνέχεια για το μέλλον του και τελικά έσπασε. Το μόνο που απαιτεί ο Γάλλος μάνατζερ είναι λίγος σεβασμός που πιστεύει ότι κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια. Θέλει μόνο υπομονή και σεβασμό.

Έχει δίκιο ο Ζιντάν να ξεσπάσει στον Τύπο;

Μέσω του Diario AS, αυτό είπε ο Ζιντάν: «Δεν ξέρω τι θα συμβεί, το σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε και να μας αξίζει να τελειώσουμε με αυτή την ομάδα, με τους παίκτες που βρίσκονται εδώ. Υπάρχει λόγος ότι ο προπονητής πρόκειται να αλλάξει, τι θα συμβεί θα συμβεί. Είμαι τυχερός που είμαι εδώ, δεν θα το αφήσω να περάσει. Πέρυσι κερδίσαμε τη Λεγεώνα, έχουμε το δικαίωμα να αγωνιστούμε γι’ αυτό. Του χρόνου τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, είναι αλήθεια. Η ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα πέρυσι, όχι πριν 10 χρόνια. Έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται γι’ αυτό, να ανταγωνίζονται. Λες πολλά πράγματα, αλλά πες το μου κατάμουτρα, ότι θέλεις να φύγω.

«Στο τέλος εσείς [τα μέσα μαζικής ενημέρωσης] κάνετε τη δουλειά σας, αλλά είναι αλήθεια ότι τη μια μέρα είμαι έξω, την επόμενη λίγο μέσα. Αν τραβήξουμε ή χάσουμε, είμαι έξω. Είναι η πραγματικότητα αυτού που κάνετε. Μέσα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, θα πρέπει να είναι λίγο σεβασμό. Αυτό που με κάνει να γελάω είναι αυτό που με ρωτάς, δεν ξέρω. Έχω την εντύπωση ότι είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι κάθε μέρα φεύγω. Δεν είμαι χαρούμενος που με ρωτάνε κάθε φορά που παίζουμε ένα κακό παιχνίδι, δεν αξίζω αυτή τη θεραπεία από τον Τύπο».