Έκθεση: Crypto γίγαντες σχεδιάζουν να αγοράσουν Τσέλσι μετά τις κυρώσεις του Αμπράμοβιτς

Η λέσχη παρέμεινε σε κατάσταση οικονομικού κώματος όταν η βρετανική κυβέρνηση εμπόδισε τον ιδιοκτήτη της, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε επίσημα ότι θα πουλήσει το κλαμπ την περασμένη εβδομάδα. Αρκετοί δυνητικοί αγοραστές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την αγορά του συλλόγου από τον ρωσικό ολιγαρχικό.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, ανανεωμένες κυρώσεις από την κυβέρνηση έχουν απαγορεύσει στον Αμπράμοβιτς να πωλήσει την Τσέλσι. Η νέα κατάσταση μπορεί να οδηγήσει στην πώληση του συλλόγου από την κυβέρνηση, με τις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες να μπερδεύονται για το πώς να κάνουν τις προσφορές τους.

Αρκετά αγγλικά καταστήματα ισχυρίστηκαν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance, Changpeng Zhao, είναι πρόθυμος να κάνει μια προσφορά για την αγορά του συλλόγου.

Binance είναι μεταξύ των εταιρειών κρυπτονομισμάτων που ασχολούνται περισσότερο με το ποδόσφαιρο. Ήταν μεταξύ των κύριων χορηγών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και της ιταλικής λέσχης Lazio.

Η εταιρεία ανταλλαγής δραστηριοποιείται επίσης στην αγορά των μαρκών οπαδών ποδοσφαίρου και της NFT. Επί του παρόντος, οι μάρκες ανεμιστήρα του Lazio, Santos και Porto είναι διαθέσιμα για αγορά στην πλατφόρμα Binance.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την εύθραυστη σχέση της Binance με τους οικονομικούς κανονισμούς στην Αγγλία, μπορεί να μην είναι οι πρωτοπόρους στον αγώνα εξαγοράς. Σύμφωνα με το Reuters, ο Zhao έχει ήδη απορρίψει την ιδέα της επένδυσης στην Τσέλσι.

Η ίδια έκθεση ισχυρίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ Τοντ Μπόελι, ο οποίος κατέχει συμμετοχές στη λέσχη μπέιζμπολ των Dodgers του LA και στην ομάδα μπάσκετ LA LA Lakers, είναι ο κορυφαίος υποψήφιος για την εξασφάλιση της ιδιοκτησίας του συλλόγου.

Με την τιμή της Chelsea να κυμίζει πάνω από 3 δισεκατομμύρια λίρες, η Boehly ή άλλα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλουν τις επίσημες προσφορές τους ως κοινοπραξίες.