Έκθεση: Ο Fernandinho προσέφερε ρόλο βοηθού προπονητή στο Μάντσεστερ Σίτι

Ο Βραζιλιάνος μέσος Fernandinho έχει συνδεθεί με μια θέση προπονητικής μαζί με την Guardiola καθώς τελειώνει το συμβόλαιό του.

Ο 35χρονος Fernandinho είναι Πολίτης από το 2013 και υποστήριξε τον εαυτό του ως ένας από τους καλύτερους παίκτες του συλλόγου. Ο καπετάνιος της πόλης του Μάντσεστερ εξακολουθεί να αποδίδει κάποιες απίστευτα σταθερές επιδόσεις παρά την προχωρημένη ηλικία του. Στην πραγματικότητα, ο Fernandinho σκόραρε πρόσφατα εναντίον της Manchester United και έχει κερδίσει έπαινο από μερικούς θρύλους του συλλόγου.

Καθώς το συμβόλαιό του είναι έτοιμο να τελειώσει, ο αμυντικός μέσος έχει φυσικά συνδεθεί με την επιστροφή στη χώρα του ως την τελική στάση της καριέρας του. Στην πραγματικότητα, ο αθλητικός διευθυντής του Ατλέτικο Μινέιρο, Rodrigo Caetano, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του συλλόγου για τον Fernandinho. Ωστόσο, η συμφωνία μεταφοράς δεν φαίνεται πιθανή καθώς ο Caetano αποκάλυψε ότι οι πολίτες έχουν διαφορετικά σχέδια για τον Βραζιλιάνο.

«Υπάρχουν πολλές εικασίες επειδή έρχεται στο τέλος του συμβολαίου του», δήλωσε ο Caetano O Tempo. «Αποτελεί σημείο αναφοράς στο City — όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και πολύ εκτός γηπέδου. Δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά υπάρχει ακόμη και μια προσφορά για αυτόν να ενταχθεί στην Πεπ ως βοηθός.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον για εμάς, γιατί είναι πολύ καλός στο γήπεδο και εξαιρετικός από αυτό επίσης. Αλλά δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή με τον Fernandinho ή τους πράκτορές του».

Ούτε ο σύλλογος ούτε ο παίκτης έχουν μιλήσει για το θέμα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για περαιτέρω εξελίξεις. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή κίνηση για το Μάντσεστερ Σίτι δεδομένης της σημασίας του Fernandinho στα αποδυτήρια και των μεγάλων ηγετικών δεξιοτήτων.