Έκθεση: Οι δύο επιλογές του Laporta για τον αθλητικό διευθυντή της Βαρκελώνης

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Καταλονίας, η Joan Laporta έχει δύο ενδιαφέρουσες επιλογές για να γίνει αθλητικός διευθυντής της FC Barcelona.

Ο Joan Laporta συνεχίζει την υποψηφιότητά του για να γίνει πρόεδρος της FC Barcelona με κατάλογο ονομάτων για να σχηματίσει το διοικητικό συμβούλιο του. Μεταξύ αυτών των στοιχείων, η δουλειά του αθλητικού διευθυντή είναι απολύτως απαραίτητη για μια ομάδα τόσο ακαδημαϊσμένη όσο η Βαρκελώνη. Χρειάζονται ένα άτομο που ξέρει να ανιχνεύουν παίκτες από πολύ μικρή ηλικία για να τους γαμήσει μέχρι την κορυφή.

Ο Josep Maria Minguella είχε αυτή τη δουλειά στο παρελθόν, αλλά η Βαρκελώνη έχασε αυτό το σημαντικό άτομο. Ως μέρος της λίστας ονομάτων του, δύο ονόματα ξεχωρίζουν μεταξύ των υποψηφίων της Joan Laporta. Ένας από αυτούς είναι ένα γνωστό πρόσωπο που έχει μεγάλες πιθανότητες να κρατήσει τη δουλειά. Αλλά το άλλο βγήκε εντελώς από το αριστερό πεδίο και ακούγεται πολύ συναρπαστικό. Θα σας πούμε τα πάντα για αυτά τα δύο ονόματα και τι μπορούν να φέρουν στη λέσχη αν επιλεγούν.

Υποψήφιοι του Λαπόρτα για αθλητικό διευθυντή.

Σύμφωνα με την ραδιοφωνική εκπομπή «Mas que Pelotas» από την Καταλονία, FC Barcelona έχει Marc Overmars και Michael Zorc ως τους κορυφαίους υποψηφίους για τη θέση. Ας ξεκινήσουμε με τον Ολλανδό, ο οποίος είναι πρώην παίκτης της Βαρκελώνης και εργάζεται επί του παρόντος στο AFC Ajax. Η συνεισφορά του Marc θα ήταν τεράστια λόγω των βαθιών διασυνδέσεων του στην αγορά μεταγραφών των Κάτω Χωρών. Laporta έχει Overmars ως πρώτη επιλογή του λόγω του παρελθόντος του ως παίκτης Μπλαουγκράνα.

Αλλά ο Μάικλ Ζορκ είναι ο πιο ενδιαφέρων υποψήφιος χωρίς αμφιβολία. Σε αυτούς που δεν τον ξέρουν. Μιλάμε για τον αθλητικό διευθυντή που βρίσκεται στο Μπορούσια Ντόρτμουντ από τότε που ο Jurgen Klopp ήταν ο διευθυντής. Αυτός είναι ο λόγος που η γερμανική ομάδα έχει πουλήσει τόσους πολλούς παίκτες που αποκτούν για μια συμφωνία για παράφρονες τιμές λίγα χρόνια αργότερα. Αν η Βαρκελώνη κάνει το συμβόλαιό του, θα πάρει μια σημαντική ώθηση στο τμήμα προσκόπων ταλέντων.