Έκθεση: Η Βαρκελώνη κατέληξε σε συμφωνία για την ανανέωση του Messi

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Sport, FC Barcelona και Leo Messi κατέληξαν τελικά σε συμφωνία ανανέωσης συμβολαίου. Πήραμε τις λεπτομέρειες.

Η FC Barcelona και ο Leo Messi προσπαθούν να ξεπεράσουν τα πολλά εμπόδια που τον εμποδίζουν να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο. Πίσω στις 30 Ιουνίου, ο αργεντινός αστέρας τερμάτισε την επαγγελματική του σχέση με τον σύλλογο από νομική άποψη. Επικεντρώθηκε στην εύρεση του ιδανικού ρυθμού Copa America που θα του έδινε τον πρώτο του τίτλο με την Αργεντινή. Το περασμένο σαββατοκύριακο, ο Μέσι ολοκλήρωσε την εκκρεμή αποστολή του με την εθνική ομάδα. Προγραμματίστηκε μόνο μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά γνωρίζει επίσης ότι υπάρχει μια εκκρεμής αποστολή στην FC Barcelona.

Messi έπρεπε να πάρει σε μια μεγάλη διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν. Οι άνθρωποι στη Βαρκελώνη αρχίζουν να ανυπομονούν με τη σιγή ασυρμάτου του, ειδικά μετά τη συμπεριφορά του απέναντι στον σύλλογο τα τελευταία δύο χρόνια. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι ο Μέσι ήδη προσπάθησε να φύγει από το κλαμπ μια φορά και τίποτα δεν τον εμποδίζει να φύγει από το κλαμπ για τα καλά τώρα. Εκείνη την εποχή, είχε ένα συνεχιζόμενο συμβόλαιο, αλλά τώρα είναι ελεύθερος πράκτορας. Ο κύριος φόβος είναι ότι κάθε σύλλογος στον κόσμο μπορεί να έρθει για να του κάνει μια ζουμερή προσφορά που θα μπορούσε να είναι πολύ καλό για να αρνηθεί.

Ο Μέσι κόβει το μισθό του στο μισό.

Μέχρι τη Δευτέρα, δεν υπήρχε πραγματική επιβεβαίωση για το υποτιθέμενο νέο συμβόλαιο του Λίο. Υπήρχε μόνο εικασίες γύρω από αυτό που ήθελε να συμφωνήσει. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, δεν ήταν πρόθυμος να μειώσει τον εντυπωσιακό μισθό του. Η FC Barcelona περνάει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του συλλόγου και ο Μέσι είναι ένα μεγάλο μέρος της. Το τελευταίο του συμβόλαιο τον έκανε να κερδίσει ένα συγκλονιστικό ποσό 71 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν μετά τους φόρους. Ήταν αναμενόμενο ότι θα μπορούσε να κάνει μια χειρονομία καλής θέλησης και να μειώσει δραματικά αυτόν τον αριθμό στο νέο του συμβόλαιο.

Τα μέσα ενημέρωσης της Μαδρίτης άρχισαν να πιστεύουν ότι αυτό δεν θα συνέβαινε, αλλά μια νέα έκθεση δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Σύμφωνα με τον Sport, ο Μέσι και η Βαρκελώνη κατέληξαν τελικά σε συμφωνία για τις επόμενες πέντε σεζόν. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, θα μειώσει τον τρέχοντα μισθό του στο μισό και θα υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Τα μόνα εμπόδια που απέμειναν είναι να ξεφορτωθούμε παίκτες όπως ο Φιλ Κουτίνιο και ο Αντουάν Γκρίζμαν. Αυτοί οι δύο παίκτες είναι ο λόγος που το ανώτατο όριο μισθού είναι ακόμα αδύνατο να ξεπεραστεί. Θα έχουμε νέες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες, αλλά ο Μέσι τελικά κατέληξε σε συμφωνία.