Έκθεση: Η Βαρκελώνη έβαλε μια τιμή για τον Ουσμάν Ντεμπέλε

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, η FC Barcelona αποφάσισε να βάλει τιμή στον Ουσμάν Ντεμπέλε κατά τη διάρκεια του επόμενου καλοκαιριού.

Φαίνεται ότι παρά την προφανή βελτίωσή του, ο Ουσμάν Ντεμπέλε δεν θέλει να συνεχίσει να παίζει στην Μπαρτσελόνα. Αναφορές από την Καταλονία δείχνουν ότι ο Γάλλος παίκτης μπορεί να είναι στα πρόθυρα να εγκαταλείψει την καταλανική λέσχη για έναν νέο προορισμό. Κανείς δεν ξέρει πού θα ήθελε να παίξει μετά, αλλά ξέρουμε λεπτομέρειες για τη συμπεριφορά του. Σύμφωνα με τον Sport, υπήρξε μια προσέγγιση από αξιωματούχους του συλλόγου με τους πράκτορες του Dembele σχετικά με την πιθανή παράταση του συμβολαίου του.

Αυτή η σεζόν ήταν αρκετά μεγάλη για τον Γάλλο όσον αφορά τα αποτελέσματα και τη συνέχεια. Τα προηγούμενα χρόνια, ο Dembele προφανώς έχει σταματήσει νεκρός στα ίχνη του λόγω τραυματισμών. Αλλά ο Ronald Koeman κατάφερε να πάρει την καλύτερη έκδοση που έχουμε δει ποτέ από τον Ousmane. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων πίστευε ότι ο παίκτης ήταν χαρούμενος στο σύλλογο, αλλά η πρόσφατη απάντησή του λέει ακριβώς το αντίθετο. Αφού τον πλησίασε για πιθανή ανανέωση, ο πράκτοράς του αποφάσισε να μην απαντήσει σε αυτό. Μια απόφαση που του ανοίγει την πόρτα να φύγει αυτό το καλοκαίρι.

Πόσο θα κόστιζε ο Ντεμπέλε;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κόστισε σχεδόν 150 εκατομμύρια ευρώ στη Βαρκελώνη, η FC Barcelona προφανώς δεν θέλει να χάσει έναν τόσο ακριβό παίκτη. Ειδικά αφού δεν πήρες τα αποτελέσματα που όλοι περίμεναν από αυτόν. Joan Laporta γνωρίζει ήδη πόσα θέλει να πάρει για τη σημερινή Ousmane Dembele, η οποία είναι περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ. Όποια κλαμπ θέλει να τον αγοράσει, θα πρέπει να πληρώσει τόσα για να πάρει τη μετάθεσή του. Τουλάχιστον με αυτή την πιθανή πώληση, η FC Barcelona μπορεί να πάρει μερικά από τα χρήματα που σπατάλησαν γι’ αυτόν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σε όσους δεν θυμούνται, η Dembele ήρθε ως αντικαταστάτης Neymar το καλοκαίρι του 2017. Από τότε, έχει τραυματιστεί περισσότερες φορές απ’ ό, τι έχει παίξει. Αλλά η τρέχουσα σεζόν ήταν μεγάλη για αυτόν να ανακτήσει μέρος αυτής της χαμένης αξίας με την πάροδο των ετών. Είναι περίεργο πώς ένας παίκτης που πάντα είχε υποστήριξη από την ομάδα του παρά την κατάστασή του δεν φαίνεται να έχει κανένα ενδιαφέρον να παίξει εκεί πια.