Άρσεναλ: Nketiah ενθουσιασμένος για να φορέσει «εικονική» Thierry Henry πουκάμισο

Το Gunners forward θα γίνει το νέο Νο 14 της Emirates την επόμενη σεζόν.

Ο Eddie Nketiah άνοιξε τα συναισθήματά του αφού ανέλαβε την εμβληματική φανέλα του Thierry Henry με τον αριθμό 14.

Μετά από μήνες εικοτολογιών για το μέλλον του, ο Νκετάια τελικά υπέγραψε παράταση του συμβολαίου στην Άρσεναλ το περασμένο Σάββατο. Με πενταετή συμφωνία, ο 23χρονος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Emirates, όπου πέρασε από τις ακαδημίες της Άρσεναλ.

Η ομάδα ανακοίνωσε επίσης ότι ο Nketiah θα φορέσει τη φανέλα με τον αριθμό 14 των Gunners, ένα εμβληματικό πουκάμισο που ανήκε στον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας Thierry Henry.

«Μπήκα στη λέσχη στην ηλικία των 14 ετών», είπε ο Nketiah στην Telegraph. «Φόρεσα 14 δανεικά στο Λιντς, και έζησα μέχρι και στο Νο 14 κάποια στιγμή.

«Όταν ήρθε η ευκαιρία να την αρπάξω, ήταν δύσκολο να πω όχι. Ξέρω τι σημαίνει για το κλαμπ και τους οπαδούς. Είναι ένα ωραίο συναίσθημα, ένας εικονικός αριθμός.»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι είναι ένα ιδιαίτερο πουκάμισο και Thierry έχει κάνει δροσερό να φορέσει αυτό το πουκάμισο, ακριβώς όπως έκανε με μακριά κάλτσες και γάντια.

«Είναι αυτό με το οποίο μεγαλώσαμε. Αλλά προσπαθώ να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

«Έχω επικεντρωθεί στη δημιουργία των δικών μου αναμνήσεων σε αυτό το πουκάμισο, αφήνοντας τη δική μου σφραγίδα σε αυτό.

«Πρέπει ακόμα να παραδώσεις. Πάντα θα υπάρχει πίεση, είτε φοράτε το νούμερο 30, είτε το 14, ή οτιδήποτε άλλο, γιατί αυτό έρχεται με το παιχνίδι για την Άρσεναλ».

Η νέα συμφωνία του Nketiah έρχεται μετά από μια σειρά σημαντικών παρατάσεων συμβολαίου με τους νέους της Άρσεναλ.

Την περασμένη σεζόν, ο Emile Smith-Rowe και ο Bukayo Saka δεσμεύτηκαν σε μακροπρόθεσμες συμφωνίες με την Emirates, σχεδιάζοντας να συνεχίσουν τον κρίσιμο ρόλο τους στην ομάδα του Mikel Arteta.