Άρσεναλ μεγάλη Tony Adams εξηγεί γιατί σνοπάστηκε Man Utd δύο φορές

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ανυπομονούσαν να πάρουν την Αγγλία μεγάλη, αλλά έμεινε πιστός στους Πυροβολητές.

Ο Tony Adams θεωρείται από τους μεγαλύτερους παίκτες της Arsenal όλων των εποχών. Ο πρώην υπερασπιστής πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στη λέσχη του βόρειου Λονδίνου, κάνοντας 669 εμφανίσεις για τους Gunners.

Ο Άνταμς, ο οποίος ήταν καπετάνιος της Άρσεναλ για 14 χρόνια, αποκάλυψε ότι έχει προσεγγιστεί με προσφορές μεταφοράς από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Η πρώτη προσφορά ήταν το 1990 και ήμουν πολύ νέος και πολύ φοβισμένος», δήλωσε ο Adams στην Mirror.

«Ήμουν ένας εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας στο γήπεδο: Ένιωθα άνετα, ένιωθα σίγουρος, έκανα τη δουλειά μου.

«Αλλά εκτός γηπέδου, φοβήθηκα μέχρι θανάτου, δεν ήξερα τι να κάνω, πώς να ζήσω και συναισθηματικά δεν είχα τις αισθήσεις μου. Ξέρω ότι έπινα πάρα πολύ.

«Ένιωσα ότι το Λονδίνο ήταν το σπίτι μου, και δεν θα μπορούσα να ζήσω ούτε για τη ζωή μου στο Μάντσεστερ. Τον απέρριψα και απέρριψα αύξηση μισθού ύψους 15.000 λιρών το χρόνο».

Το 1996 ο Adam τελικά συνήλθε από τον μακροχρόνιο εθισμό του στο αλκοόλ. Man United προσπάθησε και πάλι να υπογράψει το τότε Αγγλία διεθνή, αλλά αποφάσισε να εμπιστευτεί το έργο του συλλόγου υπό νεαρή Arsene Wenger.

«Πήγα στον Peter Hillwood, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου, και ήταν εντελώς ανοιχτός μαζί του για την προσφορά», εξήγησε ο Adams.

«Ρώτησα, ‘ποια είναι η φιλοδοξία της λέσχης; ‘ Δεν θα το άκουγες αυτό σήμερα, ένας παίκτης να μιλάει με τον ιδιοκτήτη του κλαμπ και να λέει, «Περίμενε ένα λεπτό, θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα ή όχι, γιατί αν δεν θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, την κάνω από εδώ. Αγαπώ το κλαμπ, πολύ. Δεν θέλω να πάω πουθενά, αλλά εσύ τι κάνεις;

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο μισθός μου τριπλασιάστηκε επίσης», είπε ο Adams. «Ας είμαστε ειλικρινείς — ένας τριπλός μισθός, θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και έχουμε όλους αυτούς τους καλούς παίκτες να έρχονται, έτσι είπα, «Εντάξει θα το δώσω μια ζαριά, θα δω τι θα συμβαίνει’».

Ο Adams κέρδισε τέσσερις κορυφαίους τίτλους Αγγλικών πτήσεων, τρία κύπελλα FA και δύο κύπελλα League με τους Gunners, ενισχύοντας τη θέση του ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της Premier League.