Άρσεναλ θρύλος προσφέρει ειλικρινή ετυμηγορία για Arteta-Aubameyang έπος

Ο Aubameyang παραδέχτηκε ότι το «πρόβλημα» του με τον διευθυντή της Arsenal συνέβαλε στην αναχώρησή του από το Στάδιο της Emirates.

Η σκληρή στάση του Mikel Arteta σχετικά με τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ αποδεικνύει ότι έχει διδαχθεί από τη διοίκηση του Αρσέν Βένγκερ, σύμφωνα με τον πρώην μέσο της Άρσεναλ Ρέι Πάρλουρ.

Παρά το γεγονός ότι ο Aubameyang ήταν ο κορυφαίος μισθός της Άρσεναλ με αναφερόμενο μισθό 350.000 λίρες την εβδομάδα, ο Arteta απήλλωσε τον απεργό της Γκαμπόν από την αρχηγία του συλλόγου και τον εγκατέλειψε για «πειθαρχική παραβίαση» τον Δεκέμβριο.

Το αφεντικό των Πυροβολητών τότε του επέτρεψε να ενταχθεί στη Βαρκελώνη ένα μήνα αργότερα με δωρεάν μεταφορά.

Η απόφαση της Arteta ήταν ένα μεγάλο τηλεφώνημα για να πω το λιγότερο, αλλά ένα σαλόνι πιστεύει ότι ήταν η σωστή κίνηση για να αποφευχθεί η απώλεια του καμαρίνι — όπως έκανε ο Βένγκερ προς το τέλος του 22χρονου ξόρκι που ήταν υπεύθυνος για τη λέσχη.

«Δεν του άρεσε η αντιπαράθεση, Αρσέν Βένγκερ. Δεν του άρεσε να έχει διαφωνίες και ίσως προς το τέλος του τρέξιμου οι άνθρωποι πήραν λίγο το «είπε η αίθουσα TalkSport.

«Ο Mikel Arteta μπορεί να ήταν μέρος αυτού και μάλλον έμαθε από αυτό.

«Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό γιατί ξαφνικά χάνεις το καμαρίνι και είδαμε τι συνέβη στον Αρσέν Βένγκερ.»

Το Aubameyang έπαιξε τελευταία φορά για την Άρσεναλ σε μια πεντάλεπτη καμέο εναντίον της Έβερτον στις 6 Δεκεμβρίου.

Η σχέση του 32χρονου με την Αρτέτα έσπασε αδιόρθωτα εκείνο το μήνα αφού επέστρεψε αργά από ένα προσυμφωνημένο ταξίδι για να δει τη μητέρα του. Παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι οδήγησε στην έξοδό του.