Άρσεναλ: Η Arteta παραδέχεται το δίπλωμα UCL μπορεί να αποφασίσει το μέλλον της Σάκα

Ο νεαρός της Άρσεναλ έχει ήδη προσελκύσει ενδιαφέρον από ελίτ κλαμπ της Premier League.

Οι πρόσφατες εμφανίσεις του Bukayo Saka ήταν τόσο αποφασιστικές για την Άρσεναλ που οι οπαδοί ανησυχούν ήδη για το μέλλον του στα Εμιράτα. Ο 20χρονος έχει συμβόλαιο στο κλαμπ μέχρι το 2024. Ωστόσο, η επιθυμία του να παίξει στο Champions League έχει θέσει υπό αμφισβήτηση τις πιθανότητες της Άρσεναλ να τον κρατήσει μέχρι τότε.

Σε συνέντευξή του στο Sky Sports, ο Saka δήλωσε τον περασμένο μήνα: «Νομίζω ότι το Champions League δημιουργεί τόσες πολλές ξεχωριστές βραδιές.

Είναι ένα όνειρο για μένα ακόμα να βιώσω ένα από αυτά και ελπίζω πολλά περισσότερα από αυτά».

Ο διευθυντής της Arsenal Mikel Arteta αντέδρασε σε πρόσφατες φήμες σχετικά με την πιθανή αναχώρηση του Σάκα, παραδέχθηκε ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί την παραμονή του νεαρού.

Είπε (μέσω Stadiumastro): «Πρόκειται για μια συζήτηση που θα κάνουμε με τον παίκτη εσωτερικά και στη συνέχεια με το περιβάλλον του, τον ατζέντη του, την οικογένειά του, που θα είναι εξαιρετικά σημαντικές, οπότε όλοι είναι στο σκάφος.

«Προφανώς, η επιθυμία μας είναι να κρατήσουμε τον Bukayo όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι, είναι μέρος του συλλόγου μας, είναι το DNA μας, μεγαλώνει, ωριμάζει, η σημασία του στην ομάδα είναι αναμφισβήτητη και θέλουμε να κρατήσουμε το καλύτερο μας ταλέντο στο κλαμπ, αυτό είναι σίγουρο.»

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι είναι οι πιο σοβαροί μνηστήρες της Σάκα στην Πρέμιερ Λιγκ. Εν τω μεταξύ, η καλύτερη ευκαιρία της Άρσεναλ να αποκρούσει τους ενδιαφερόμενους συλλόγους είναι να εξασφαλίσει ένα κορυφαίο τέταρτο φινίρισμα αυτή τη σεζόν.

Οι Πυροβολητές είναι έκτοι στην Πρέμιερ Λιγκ, τέσσερις μονάδες πίσω από την τέταρτη θέση Γουέστ Χαμ. Ωστόσο, η πλευρά της Αρτέτας μπορεί ενδεχομένως να πηδήσει τα σφυριά, καθώς έχουν τρία παιχνίδια στο χέρι.