Άρσεναλ αστέρι ενώνει Udinese σε μια κίνηση δανείου

Ουντινέζε επιβεβαίωσε την άφιξη ενός αμυντικού της Arsenal σε μια κίνηση δανείου εν μέσω της ενοχλητικής σεζόν Serie A τους.

Ο πρωταγωνιστής της Άρσεναλ Πάμπλο Μαρί έχει κάνει επίσημα τη μεταφορά του δανείου του στο Ουντινέζε στη Serie A για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο ιταλικός σύλλογος έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα του: «Ο Pablo Marí είναι ένας νέος Ουντινέζος παίκτης. Ο Ισπανός αμυντικός φτάνει δανεικός από την Άρσεναλ μέχρι το τέλος της αθλητικής περιόδου.»

Ωστόσο, η Μαρί θα επιστρέψει στους Πυροβολητές στο τέλος της εκστρατείας. Επειδή Le Zebrette δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν σε μόνιμη βάση.

Ο αμυντικός της Arsenal έγραψε στο Twitter: «Είμαι περήφανος και χαρούμενος, ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη νέα περιπέτεια και να δώσω όλα μου για το πουκάμισο Bianconeri και τους οπαδούς.»

Αρχικά, η Mari μετακόμισε στην Αγγλία από το Flamengo έναντι €6 εκατ. τον Ιούλιο του 2020. Αλλά, ο Ισπανός κατάφερε μόνο να rack 22 παιχνίδια σε όλους τους διαγωνισμούς στο πλαίσιο του Mikel Arteta.

Θα ήταν μια σημαντική ώθηση για την αμυντική δομή των Ουντινέζε, δεδομένης της 14ης κατάταξής τους στο τραπέζι Serie A. Κάθονται μόλις έξι μονάδες πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού με μισή σεζόν ακόμα να προχωρήσει.

Επιπλέον, ο σύλλογος έχει παραχωρήσει 36 γκολ μέχρι στιγμής σε 22 αγώνες πρωταθλήματος. Απέλυσαν επίσης τον προπονητή Λούκα Γκότι το Δεκέμβρη και προήγαγαν τον βοηθό του Γκαμπριέλε Τσιόφι για το ρόλο.

Παρόλα αυτά, ο Μαρί αναμένεται να εμφανιστεί στο ντεμπούτο του το Σάββατο καθώς ο Ουντινέζος επισκέπτεται τη Γένοβα για μια σημαντική σύγκρουση.