Τα φαβορί για το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ το 2022

Τα φαβορί για το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ το 2022 1

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη τελικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου στο Κατάρ έχει ξεκινήσει. Συνολικά 32 από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη θα αναμετρηθούν έως τον τελικό, όπου δύο από αυτές θα διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο του παγκοσμίου κυπέλλου.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν συγκεκριμένα φαβορί που λόγω δυναμικότητας και παράδοση στο ποδόσφαιρο βρίσκονται πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου και αντίστοιχα άλλες εθνικές ομάδες που έχουν σίγουρα λιγότερες πιθανότητες να σηκώσουν το τρόπαιο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει κάνεις τίποτα, όπως έχουν δείξει μεγάλες εκπλήξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη Δανία, αλλά φυσικά και την Ελλάδα άλλωστε, και τις τεράστιες επιτυχίες που είχαν στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ποια είναι όμως τα φαβορί και τα αουτσάιντερ του παγκοσμίου κυπέλλου 2022 αυτή τη φορά; Ας ρίξουμε μία ματιά σε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις ομάδων.

Οι καλύτερες στοιχηματικές ιστοσελίδες για στοίχημα στο παγκόσμιο κύπελλο 2022

Αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων
Ειδικά χαρακτηριστικά
 
Μπόνους καλωσορίσματος
150€
Μπόνους
Εγγραφή Ivibet
 • Πολλές στοιχηματικές επιλογές
 • Πλήθος τρόπων χρηματικών συναλλαγών
 • Live streaming στο live στοίχημα
97 Αναλογία πληρωμών
150€ Μπόνους
Εγγραφή Ivibet
 • Πολλές στοιχηματικές επιλογές
 • Πλήθος τρόπων χρηματικών συναλλαγών
 • Live streaming στο live στοίχημα
Ivibet Αξιολόγηση
100€
Μπόνους
Εγγραφή 20bet
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας 
97 Αναλογία πληρωμών
100€ Μπόνους
Εγγραφή 20bet
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας 
20bet Αξιολόγηση
122€
Μπόνους
Εγγραφή 22bet
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας
97 Αναλογία πληρωμών
122€ Μπόνους
Εγγραφή 22bet
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας
22bet Αξιολόγηση
1BTC
Μπόνους Καλωσορίσματος
Εγγραφή Vave
 • Χιλιάδες επιλογές στοιχηματικών αγορών.
 • Καλή διεπαφή με εργονομική τοποθέτηση περιεχομένου.
 • Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.
96 Αναλογία πληρωμών
1BTC Μπόνους Καλωσορίσματος
Εγγραφή Vave
 • Χιλιάδες επιλογές στοιχηματικών αγορών.
 • Καλή διεπαφή με εργονομική τοποθέτηση περιεχομένου.
 • Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.
Vave Αξιολόγηση
500€
Μπόνους
Εγγραφή Vulkanbet
 • Μεγάλη κάλυψη αθλημάτων και αγορών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Φιλική διεπαφή και εμπειρία στο κινητό τηλέφωνο
98 Αναλογία πληρωμών
500€ Μπόνους
Εγγραφή Vulkanbet
 • Μεγάλη κάλυψη αθλημάτων και αγορών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Φιλική διεπαφή και εμπειρία στο κινητό τηλέφωνο
Vulkanbet Αξιολόγηση

Αποδόσεις Μουντιάλ 2022


Ποιο είναι το κορυφαίο φαβορί για το παγκόσμιο κύπελλο του 2022;

Όταν αναφερόμαστε στα κορυφαία φαβορί και αουτσάιντερ η κατάταξη γίνεται με βάση τις στοιχηματικές αποδόσεις που βγάζουν οι στοιχηματικές ιστοσελίδες. Αυτές οι αποδόσεις βγαίνουν ανάλογα με την δυναμικότητα των ομάδων όπως προκύπτει από την παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Υπολογίζονται παράλληλα τα τελευταία αποτελέσματα που δείχνουν τη φόρμα της κάθε ομάδας και γενικότερα διάφορες συγκυρίες που διαμορφώνουν αυτά τα δεδομένα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις στοιχηματικές αποδόσεις το κορυφαίο φαβορί για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου 2022 είναι η Βραζιλία. Η Βραζιλία πέρασε την προκριματική φάση αήττητη με τρεις μόνο ισοπαλίες σε 11 αγώνες. Παρότι οι περισσότερες ομάδες που αντιμετώπισε ήταν σχετικά χαμηλής ή μέτριας δυναμικότητας, η Βραζιλία έδειξε πολύ καλό χαρακτήρα και εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Αυτή η ομάδα φαίνεται να έχει αρκετό βάθος αυτή τη φορά, σε αντίθεση με άλλες χρονιές χωρίς εμφανείς ελλείψεις σε κάποια θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως επίσης η Βραζιλία τα πάει πολύ καλά στις διοργάνωσης του παγκοσμίου κυπέλλου που δεν πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, όπως είναι άλλωστε η συγκεκριμένη. Μάλιστα και οι τέσσερις τίτλοι τους οποίους έχει κατακτήσει η Βραζιλία ήταν σε διαφορετικές ηπείρους. Βέβαια, θα πρέπει να σκεφτούμε πως ο τελευταίος τίτλος παγκοσμίου κυπέλλου ήταν το 2002, πριν δηλαδή από 20 χρόνια.


Η λίστα με τα υπόλοιπα 5 φαβορί της διοργάνωσης

Πέρα από τη Βραζιλία, στις κορυφαίες θέσεις που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου καταλαμβάνουν με βάση τις στοιχηματικές αποδόσεις η Γαλλία, η Αγγλία, η Ισπανία, η Αργεντινή και η Γερμανία. Ας ρίξουμε μία σύντομη ματιά και στις ομάδες αυτές για να δούμε τι προοπτικές έχουν όσον αφορά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022.

Η ομάδα της Γαλλίας

Η ομάδα της ΓαλλίαςΗ Γαλλία είναι η παγκόσμια πρωταθλήματα που μέχρι το τέλος του τουρνουά του Κατάρ φιλοδοξεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στον πλανήτη. Είναι γεγονός πως η συγκεκριμένη ομάδα διαθέτει τα πάντα. εξαιρετικούς παίκτες, τεράστια εμπειρία, καλό κλίμα στα αποδυτήρια και πολλές φιλοδοξίες. Η Γαλλία αποτελεί το ξεκάθαρο φαβορί στον όμιλο D και ενδεχομένως να αντιμετωπίσει τη Δανία στη φάση των 16. Όπως φαίνεται, η Δανία μάλλον δεν θα αποτελέσει και ιδιαίτερο εμπόδιο για μία τόσο ποιοτική ομάδα.

Η δυναμική της έχει φανεί ήδη από την προκριματική φάση όπου πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες παραμένοντας αήττητη. Συνολικά σε 8 αγώνες είχε πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες με 18 γκολ ενεργητικό και 3 παθητικό. Με όλο το σεβασμό προς τη Βραζιλία, μία ομάδα αυτής της ποιότητας, η οποία είναι μεταξύ άλλων είναι η ενεργή πρωταθλήτρια κόσμου, θα έπρεπε να αποτελεί κανονικά το κορυφαίο φαβορί για το παγκόσμιο κύπελλο και την κατάκτηση και του επόμενου τίτλου.

Η ομάδα της Αγγλίας

Η ομάδα της ΑγγλίαςΗ Αγγλία αποτελεί το τρίτο φαβορί με βάση τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών. Σε σχέση με το Euro του 2020 η ομάδα φαίνεται να έχει ακόμα πιο βαθύ πάγκο και περισσότερες αγωνιστικές επιλογές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αγγλίας είναι να καταφέρει να χωρέσει μέσα σε μία 11άδα όλα αυτά τα ταλέντα τα οποία διαθέτει. Πραγματικά η συγκεκριμένη ομάδα φαίνεται να βρίσκεται στα καλύτερά της, σε ότι πιο αποτελεσματικό και φιλόδοξο έχουμε δει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Είναι γεγονός πως συνδυάζοντας το ταλέντο, την εμπειρία και την τακτική, η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να φτάσει μακριά, ακόμα και να κατακτήσει το κύπελλο. Ο όμιλος κόντρα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ιράν και Ουαλία φαντάζει ως το ιδανικό ξεκίνημα που επιτρέπει ακόμα και κάποιους πειραματισμού στην εντεκάδα. Πραγματικά πιστεύουμε πως η Αγγλία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε συνεχή πορεία ανόδου και πως για άλλη μία φορά θα πρωταγωνιστήσει σε αυτό το Μουντιάλ.

Η ομάδα της Ισπανίας

Η ομάδα της ΙσπανίαςΗ Ισπανία δεν φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Έχει κληρωθεί σε κάπως επικίνδυνο όμιλο, μαζί με τη Γερμανία, με την οποία θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση. Είναι πολύ πιθανό αν βγει δεύτερη η Ισπανία, να αντιμετωπίσει στη φάση των 16 το Βέλγιο, το οποίο είναι πολύ ισχυρό.

Γενικά η Ισπανία Δεν φαίνεται να εμπνέει εκείνη την εμπιστοσύνη την οποία μας έχει συνηθίσει να έχουμε και ακόμα κι αν συναντήσει την Κροατία στη φάση των 16, τα πράγματα θα είναι πολύ ανοιχτά. Στη συνέχεια, στον προημιτελικό υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αντιμετωπίσει τη Βραζιλία. Ο δρόμος δηλαδή της Ισπανίας είναι σπαρμένος με πολλαπλά ντέρμπι και στην παρούσα αγωνιστική κατάσταση είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά.

Η ομάδα της Αργεντινής

Η ομάδα της ΑργεντινήςΗ Αργεντινή φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να ‘ναι γεμάτη αυτοπεποίθηση μετά το θρίαμβο της στο Copa America. Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί τον κεντρικό άξονα γύρω από τον οποίο διαμορφώνεται η ομάδα. Φαίνεται αρχικά πως η Αργεντινή δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στον όμιλο στον οποίο έχει κληρωθεί, παρότι Μεξικό και Πολωνία είναι ανταγωνιστικές ομάδες. Η Αργεντινή είναι αήττητη σε 32 αγώνες και είναι πιθανό στη φάση των 16 να αντιμετωπίσει την αμυντικογενή Δανία σε ένα παιχνίδι στο οποίο θα είναι η Αργεντινή το φαβορί. Στη φάση των προημιτελικών πιθανότατα θα βρεθεί αντιμέτωπη κόντρα σε Ολλανδία ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας και πάλι το πάνω χέρι. Η ομάδα φαίνεται πως έχει αρκετά καλό υλικό για να πρωταγωνιστήσει και οι διασταυρώσεις τουλάχιστον στα προημιτελικά είναι πολύ βάτες αγωνιστικά.

Η ομάδα της Γερμανίας

Η ομάδα της ΓερμανίαςΗ Γερμανία είναι η δεύτερη σε τίτλους παγκοσμίου πρωταθλήματος χώρα στον πλανήτη μετά τη Βραζιλία. Παραδοσιακά η εθνική ομάδα της Γερμανίας αποτελεί μία εξαιρετική ομάδα που χαρακτηρίζεται από τη υπομονή της και την αποφασιστικότητα. Μετά από αρκετά χρόνια αποτυχιών και απογοητεύσεων, η εθνική ομάδα της Γερμανίας φαίνεται πως βρίσκεται πλέον σε σταθερά ανοδική πορεία. Το 7 – 1 επί της Βραζιλίας το 2018 συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο.

Γεγονός είναι πως έχουν πραγματοποιηθεί πάρα πολλές αλλαγές σε αυτή την ομάδα, η οποία περιέχει και παίκτες με εμπειρία, αλλά παράλληλα και νεαρούς ταλαντούχους παίκτες. Η Γερμανία έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως ακόμα και όταν θεωρείται αδύναμη, δεν μπορεί κανείς θα την υποτιμήσει. Είναι από τις ομάδες εκείνες που μπορούν αθόρυβα να φτάσουν μέχρι τον τελικό, ακόμα και να κατακτήσει το κύπελλο. Δεν είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά εάν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη εδώ, αυτή είναι σίγουρα η Γερμανία.


Τα υπόλοιπα αουτσάιντερ που έχουν πιθανότητες

Αναφερθήκαμε προηγουμένως στις πρώτες έξι ομάδες που σύμφωνα με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν πιθανότητες επιτυχίας και οι οποίες αφορούν ουσιαστικά την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου. Εμείς θα προσθέταμε μερικές ακόμα σε αυτή τη λίστα. Ολλανδία και Βέλγιο φαίνεται να παρουσιάζονται στοιχηματικά πολύ πιο αδύναμες από ότι κανονικά θα έπρεπε να είναι. Ειδικά, το Βέλγιο αυτή τη στιγμή είναι μία εξαιρετική ομάδα.

Είναι κατανοητό πως ακόμα η ομάδα του Βελγίου δεν έχει εξαργυρώσει την καλή αγωνιστική κατάσταση και το μεγάλο της ταλέντο με κάποιο τίτλο. Θα προσθέταμε επίσης στη λίστα την Πορτογαλία, η οποία τα τελευταία χρόνια πέρα από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έδειξε πως είχε μία σταθερά καλή και ανταγωνιστική ομάδα παγκόσμιας κλάσης. Όλες αυτές οι ομάδες έχουν λοιπόν καλές πιθανότητες να κατακτήσουν το Μουντιάλ, ακόμα και αν θεωρούνται κάπως αουτσάιντερ στοιχηματικά.

 

Η πρόβλεψη μας: ποιος θα κερδίσει αυτό το Μουντιάλ;

Στην εκτίμησή μας για την ομάδα που πιστεύουμε να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το παγκόσμιο κύπελλο θα υπολογίσαμε τόσο την αγωνιστική κατάσταση, όσο και την κλήρωση των ομίλων, αλλά και τις διασταυρώσεις στις επόμενες φάσεις. Πιστεύουμε πως η Αργεντινή έχει όλες τις δυνατότητες να φτάσει μέχρι το τέλος. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς ο ανταγωνισμός αυτή τη φορά είναι τεράστιος. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θα βάζαμε ως δεύτερο φαβορί την Αγγλία, την οποία θεωρούμε ως την πιο φιλόδοξη ομάδα αυτή τη στιγμή που ίσως να έχει η στιγμή να εξαργυρώσει όλο αυτό το εξαιρετικό ταλέντο με κάποιον τίτλο.