Παγκόσμιο κύπελλο 2022 ομάδες και όμιλοι

Παγκόσμιο κύπελλο 2022 ομάδες και όμιλοι

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης του Μουντιάλ έχει ξεκινήσει και οι ομάδες παγκοσμίου κυπέλλου είναι γνωστές, ενώ έχουν σχηματιστεί και οι όμιλοι της πρώτης φάσης. Στη συνέχεια θα δούμε ποιες οι ομάδες ανά όμιλο, ενώ θα φροντίσουμε να κάνουμε και τις προβλέψεις μας για τον κάθε όμιλο.

Οι καλύτερες στοιχηματικές ιστοσελίδες για στοίχημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022

Αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων
Ειδικά χαρακτηριστικά
 
Μπόνους καλωσορίσματος
150€
Μπόνους
Εγγραφή Ivibet
 • Πολλές στοιχηματικές επιλογές
 • Πλήθος τρόπων χρηματικών συναλλαγών
 • Live streaming στο live στοίχημα
97 Αναλογία πληρωμών
150€ Μπόνους
Εγγραφή Ivibet
 • Πολλές στοιχηματικές επιλογές
 • Πλήθος τρόπων χρηματικών συναλλαγών
 • Live streaming στο live στοίχημα
Ivibet Αξιολόγηση
100€
Μπόνους
Εγγραφή 20bet
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας 
97 Αναλογία πληρωμών
100€ Μπόνους
Εγγραφή 20bet
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας 
20bet Αξιολόγηση
122€
Μπόνους
Εγγραφή 22bet
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας
97 Αναλογία πληρωμών
122€ Μπόνους
Εγγραφή 22bet
 • Χαμηλά όρια πονταρίσματος
 • Πολλές προσφορές σε τακτική βάση
 • Ειδικό πρόγραμμα πιστότητας
22bet Αξιολόγηση
1BTC
Μπόνους Καλωσορίσματος
Εγγραφή Vave
 • Χιλιάδες επιλογές στοιχηματικών αγορών.
 • Καλή διεπαφή με εργονομική τοποθέτηση περιεχομένου.
 • Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.
96 Αναλογία πληρωμών
1BTC Μπόνους Καλωσορίσματος
Εγγραφή Vave
 • Χιλιάδες επιλογές στοιχηματικών αγορών.
 • Καλή διεπαφή με εργονομική τοποθέτηση περιεχομένου.
 • Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.
Vave Αξιολόγηση
500€
Μπόνους
Εγγραφή Vulkanbet
 • Μεγάλη κάλυψη αθλημάτων και αγορών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Φιλική διεπαφή και εμπειρία στο κινητό τηλέφωνο
98 Αναλογία πληρωμών
500€ Μπόνους
Εγγραφή Vulkanbet
 • Μεγάλη κάλυψη αθλημάτων και αγορών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Φιλική διεπαφή και εμπειρία στο κινητό τηλέφωνο
Vulkanbet Αξιολόγηση

Όμιλος A

Όμιλος AΣτον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης μετέχει το Κατάρ, το οποίο μπορεί να μην θεωρείται ομάδα ισχυρής δυναμικότητας, όμως έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ως διοργανώτρια χώρα του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι άλλες τρεις ομάδες του ομίλου A είναι το Εκουαδόρ, η Σενεγάλη και η Ολλανδία. Έχουμε στον όμιλο A στο παγκόσμιο κύπελλο 2022 ομάδες κυριολεκτικά από 4 διαφορετικές ηπείρους της γης.

Συγκεκριμένα στον όμιλο A έχουμε εκπροσώπους από την Ασία, την Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρική. Φαίνεται να είναι ένας αρκετά ανταγωνιστικός όμιλος, πράγμα που σημαίνει, όπως θα δούμε και στη συνέχεια στα προγνωστικά μας, πως τα πράγματα είναι μάλλον πολύ ανοιχτά όσον αφορά την πρόκριση. Η σειρά των αγώνων είναι Κατάρ – Εκουαδόρ (αυτός είναι και ο εναρκτήριος αγώνας του Μουντιάλ), Σενεγάλη – Ολλανδία, Κατάρ – Σενεγάλη, Ολλανδία – Εκουαδόρ, Εκουαδόρ – Σενεγάλη και Ολλανδία – Κατάρ.

Τα προγνωστικά μας για τον όμιλο A

Δίχως αμφιβολία η εθνική ομάδα της Ολλανδίας αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου λόγω δυναμικότητας. Η ευρωπαϊκή ομάδα είναι ξεκάθαρα καλύτερη από τους υπόλοιπους και αν η απόδοσή της είναι η αναμενόμενη, τότε θα «καθαρίσει» την πρόκριση και πιθανότατα την πρωτιά. Η Σενεγάλη φαντάζει ως το δεύτερο φαβορί, όμως τα πράγματα είναι αρκετά ανοιχτά και ανταγωνιστικά. Το Κατάρ μπορεί να μην έχει ισχυρή ομάδα, όμως σχεδόν πάντα οι διοργανωτές περνούν στην επόμενη φάση, κάτι το οποίο σίγουρα έχει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον για τη διοργάνωση.


Όμιλος Β

Όμιλος ΒΟ όμιλος B μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια εμφύλια μονομαχία ανάμεσα σε δύο ομάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο και σε μια παγκόσμια σύγκρουση που εκτός από αγωνιστικό ενδιαφέρον, κρύβει από πίσω και την πολιτική και το εθνικό γόητρο της κάθε χώρας. Ο εμφύλιος οφείλεται στη συμμετοχή Αγγλίας και Ουαλίας, που έχουν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ τους, αλλά διαθέτουν διαφορετικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες παρόλα αυτά.

Η παγκόσμια σύγκρουση στην οποία αναφερόμαστε είναι εκείνη μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και Ιράν. Οι δύο χώρες έχουν ανοιχτά «μέτωπα» σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο εδώ και δεκαετίες, κάτι το οποίο μεγαλώνει το ενδιαφέρον και αγωνιστικά. Φαίνεται μάλιστα πως και ως ομάδες είναι σχετικά κοντινής δυναμικότητας. Αυτό φαίνεται να ευνοεί τους φιλάθλους σε επίπεδο τηλεθέασης, αλλά δυσκολεύει τα πράγματα ίσως στοιχηματικά όπως θα δούμε στη συνέχεια. Οι αγώνες του Ομίλου Β κατά σειρά είναι: Αγγλία – Ιράν, ΗΠΑ – Ουαλία, Ιράν – Ουαλία, Αγγλία – ΗΠΑ, Αγγλία – Ουαλία και Ιράν – ΗΠΑ.

Τα προγνωστικά μας για τον όμιλο B

Κι εδώ έχουμε ένα μεγάλο φαβορί που είναι η Ολλανδία στις ομάδες παγκοσμίου κυπέλλου του ομίλου B. Θα είναι μάλλον έκπληξη εάν η Αγγλία δεν κατακτήσει την πρώτη θέση, ενώ για πρόκριση ούτε λόγος, θα είναι πραγματικά κάτι το απρόσμενο και εθνική καταστροφή. Η άλλες τρεις ομάδες είναι και πάλι πολύ κοντά αγωνιστικά, με ίσως ένα κλικ παρακάτω το Ιράν, το οποίο όμως θα έχει πολλά περισσότερα κίνητρα για ν’ αποδείξει πράγματα, πέρα από το καθαρά αθλητικό κομμάτι. Πολύ ανοιχτά τα πράγματα για τη δεύτερη ομάδα


Όμιλος C

Όμιλος CΤο συγκεκριμένο παγκόσμιο κύπελλο πιθανότατα αποτελεί την τελευταία ευκαιρία του Λιονέλ Μέσι να κερδίσει το πολυπόθητο τρόπαιο του Μουντιάλ. Ο Μέσι θα είναι πλέον 35 ετών σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο και παρότι έναν ποδοσφαιριστής δεν φτιάχνει από μόνος του μια ομάδα, είναι κομβικός για την Αργεντινή. Αντίπαλοι της Αργεντινής στον Όμιλο C θα είναι Πολωνία, Σαουδική Αραβία και Μεξικό. Ο Λεβαντόφσκι είναι άλλη μια μεγάλη προσωπικότητα σε αυτό το Μουντιάλ, αλλά και αυτός θα είναι πλέον 34 ετών στο Μουντιάλ του Κατάρ. Φαίνεται ωστόσο ακόμη σε θέση να πρωταγωνιστήσει και να οδηγήσει μακριά την Πολωνία.

Από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία είναι μια οργανωμένη και έμπειρη ομάδα. Είναι προς τιμή του πρωταθλήματος της χώρας το γεγονός πως όλοι οι ποδοσφαιριστές της χώρας αγωνίζονται στη Σαουδική Αραβία. Τέλος το Μεξικό αποτελεί μια γνώριμη ομάδα για το τουρνουά. Αυτή είναι η 7η φορά κατά σειρά που προκρίνεται σε ένα παγκόσμιο κύπελλο. Το Μεξικό είναι μια καλή ομάδα με ποιότητα, που θα τα δώσει όλα, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για την πρόκριση. Η σειρά των παιχνιδιών είναι Μεξικό – Πολωνία, Αργεντινή – Σαουδική Αραβία, Πολωνία – Σαουδική Αραβία, Αργεντινή – Μεξικό, Πολωνία – Αργεντινή, Σαουδική Αραβία – Μεξικό.

Τα προγνωστικά μας για τον όμιλο C

Η Αργεντινή αποτελεί σε αυτόν τον όμιλο το μεγάλο όνομα αγωνιστικά. Θα είναι και πάλι έκπληξη εάν η ομάδα της Νότιας Αμερικής δεν προκριθεί. Δεύτερο φαβορί είναι η Πολωνία, λόγω Λεβαντόφσκι κυρίως, όμως η συγκεκριμένη ομάδα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα αξιόπιστη και σταθερή. Αν και η Πολωνία έχει ένα μικρό προβάδισμα στην υπόθεση της πρόκρισης, το Μεξικό φαίνεται ικανό να την διεκδικήσει επίσης. Ζημιές ενδεχομένως όμως να κάνει και η αξιόμαχη Σαουδική Αραβία αν και είναι μάλλον δύσκολο να βγει δεύτερη σε αυτόν το όμιλό.


Όμιλος D

Όμιλος DΣτον όμιλο D μετέχουν κατά σειρά Γαλλία, Αυστραλία, Δανία και Τυνησία. Η Γαλλία ξεκινά τους αγώνες στης στο Μουντιάλ του Κατάρ ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και επιδιώκει να γίνει η πρώτη χώρα που διατηρεί τον τίτλο της, από το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2962.Η Δανία δεν είναι το μεγάλο όνομα που να απειλεί την παγκόσμια πρωταθλήτρια, όμως οι μνήμες από τον μεγάλο άθλο στο Euro 1992 υπάρχουν ακόμη, μετά από τόσα χρόνια. Ο Κρίστιαν Έρικσεν επιστρέφει σε μια μεγάλη διοργάνωση μετά το έμφραγμα που έπαθε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Η Αυστραλία ήταν από τις τελευταίες ομάδες που εξασφάλισαν στα πλέι οφ τη συμμετοχή τους σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο. Η Αυστραλία πρωταγωνίστησε στα προκριματικά, αλλά η δυναμικότητα των αντιπάλων της ήταν χαμηλή, πλην του Περού, στα πλέι οφ. Θα πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί όσον αφορά τις αγωνιστικές δυνατότητες της συγκεκριμένη ομάδας πριν τη δούμε σε έναν – δύο αγώνες. Τέλος η Τυνησία είναι μια καλή ομάδα που δεν έχει τη φήμη της Γαλλίας ή ακόμη και της Δανίας όμως διαθέτει ταλέντο, δίψα για διάκριση και εμπειρία. Η σειρά των αγώνων στον Όμιλο D είναι Γαλλία – Αυστραλία, Δανία – Τυνησία, Τυνησία – Αυστραλία, Γαλλία – Δανία, Δανία – Αυστραλία και Τυνησία – Γαλλία.

Τα προγνωστικά μας για τον όμιλο D

Όταν στον όμιλό σου υπάρχει η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία, τότε δεν μπορείς να έχεις μεγάλες προσδοκίες όσον αφορά την πρόκριση. Μάλλον η πρώτη θέση είναι ήδη κρατημένη. Τρεις ομάδες παγκοσμίου κυπέλλου λοιπόν θα παλέψουν για ένα εισιτήριο για τη φάση των 16. Κατά σειρά τα φαβορί φαίνεται να είναι Δανία, Τυνησία και μετά Αυστραλία, όμως οι διαφορές στον τομέα της δυναμικότητας δεν είναι τεράστιες και όποια από τις τρεις ομάδες κι αν προκριθεί τελικά δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Έκπληξη θα ήταν η μη κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου από τη Γαλλία, ενώ για τη δεύτερη θέση θα επιλέγαμε τη Δανία, με μια επιφύλαξη πάντως, χωρίς να τη θεωρούμε τόσο μεγάλο φαβορί.


Όμιλος E

Όμιλος EΙσπανία, Γερμανία, Κόστα Ρίκα και Ιαπωνία διαμορφώνουν τον Όμιλο E του παγκοσμίου κυπέλλου του Κατάρ. Εδώ έχουμε πολύ πιο ξεκάθαρά ενδεχομένως τα πράγματα αγωνιστικά, με δύο μεγάλες και παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου να έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν και άλλες δύο χώρες απλά να συμμετέχουν προσπαθώντας να διεκδικήσουν τις λίγες πιθανότητες πρόκρισης που έχουν μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Την τελευταία δεκαετία η Ισπανία παρουσιάζει μια πτώση στην απόδοση και τα αποτελέσματά της, όμως δίχως αμφιβολία είναι πάντα μεγάλη δύναμη και διεκδικήτρια όλων των τίτλων στις διοργανώσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος.

Και η Γερμανία δεν βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στην κορυφή της απόδοσής της, όπως μας είχε συνηθίσει παραδοσιακά. Ο νέος προπονητής Χάνσι Φλικ ίσως καταφέρει να δημιουργήσει ένα ικανό αγωνιστικά σύνολο με την παρουσία νέων, ταλαντούχων παικτών, αλλά και παλιών, πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών. Η Ιαπωνία πιθανότατα να επιστρέψει γρήγορα πίσω στο νησί καθώς είναι ισχυρό αουτσάιντερ. Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν σε αυτή την ομάδα, αλλά γενικά δεν φαίνεται ικανή για πολλά. Κάτι αντίστοιχο μπορούμε να πούμε και για την Κόστα Ρίκα. Ακόμα και για τα δεδομένα της χώρας, δεν είναι το ίδιο ισχυρή ομάδα όπως πχ. to 2014. Η σειρά των αγώνων είναι Ισπανία – Κόστα Ρίκα, Γερμανία – Ιαπωνία, Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα, Ισπανία – Γερμανία, Ιαπωνία – Ισπανία και Κόστα Ρίκα – Γερμανία.

Τα προγνωστικά μας για τον όμιλο E

Δεν έχουμε και πολλά να πούμε και να γράψουμε στο σημείο αυτό. Αναφέραμε ήδη πως υπάρχουν δύο ξεκάθαρα φαβορί σε αυτόν τον όμιλο, Ισπανία και Γερμανία και η μη πρόκρισή τους θα ήταν συγκλονιστικά εντυπωσιακή. Η μόνη αμφιβολία που υπάρχει εδώ είναι εάν πρώτη θα είναι η Ισπανία ή η Γερμανία. Πάντως θα δίναμε ένα μικρό προβάδισμα στην Ισπανία, έχοντας όμως σας υποσημείωση πως και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την πρόκριση μαθηματικά και να κάνουν οικονομία δυνάμεων, παρά να κάνουν επίδειξη της δύναμής τους. Ο μόνος ανταγωνισμός ανάμεσα σε Ιαπωνία και σε Κόστα Ρίκα θα είναι μάλλον για το ποια ομάδα θα είναι τρίτη και ποια τέταρτη.


Όμιλος F

Όμιλος FΒέλγιο, Καναδάς, Μαρόκο και Κροατία είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν και τοποθετήθηκαν στον όμιλο E του παγκοσμίου κυπέλλου. Δύο ισχυρές ευρωπαϊκές ομάδες, μαζί με έναν εκπρόσωπο από τη Βόρεια Αμερική και έναν εκπρόσωπο από τη Βόρεια Αφρική. Δείγμα της δυναμικότητας του Βελγίου αποτελεί το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA εδώ και 4 χρόνια. Η Κροατία ακολουθεί στην 11η θέση, ενώ το Μαρόκο είναι στην 33η θέση και ο Καναδάς στην 73η. Το Βέλγιο είναι μια ιδιαίτερα ισχυρή ομάδα, παρότι δεν έχει καταφέρει να μετατρέψει την αγωνιστική της ανωτερότητα ακόμη σε κάποιον σημαντικό τίτλο Euro ή Μουντιάλ.

Η Κροατία θα κάνει την εμφάνισή της με τον Λούκα Μόντριτς αισίως στα 37 του. Ο ρέκορντμαν της Κροατία περιστοιχίζεται από άλλους καλούς και ικανούς παίκτες. Αυτή η ομάδα φαίνεται ικανή να φτάσει με λίγη τύχη μακριά στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο Καναδάς περίμενε 36 χρόνια για τη δεύτερη συμμετοχή του σε παγκ΄9οσμιο κύπελλο. Γνωστά ονόματα παικτών δεν πολυ-υπάρχουν και μάλλον και μόνο η συμμετοχή είναι επιτυχία. Όσον αφορά το Μαρόκο, η αφρικανική ομάδα δείχνει πολύ πιο αξιόλογη και ανταγωνιστική. Φαινομενικά το Μαρόκο δύσκολα θα προκριθεί, αλλά είναι μια χώρα που θα το παλέψει πολύ. Οι αγώνες κατά σειρά είναι Βέλγιο – Καναδάς, Μαρόκο – Κροατία, Βέλγιο – Μαρόκο, Κροατία – Καναδάς, Κροατία – Βέλγιο, Καναδάς – Μαρόκο.

Τα προγνωστικά μας για τον όμιλο F

Βέλγιο και Κροατία αποτελούν ξεκάθαρα φαβορί για την πρόκριση. Το Βέλγιο είναι από τα φαβορί και για την κατάκτηση του κυπέλλου, για την οποία κάποιες πιθανότητες θα δίναμε και στην Κροατία. Το Μαρόκο ίσως και να προσπαθήσει να διεκδικήσει την πρόκριση, πράγμα όμως που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο κόντρα σε τόσο ισχυρούς αντιπάλους. Για τον Καναδά πάντως πιστεύουμε πως είναι από τα ισχυρά αουτσάιντερ. Το ζήτημα δεν είναι εάν θα προκριθεί, αλλά εάν θα καταφέρει να βάλει κάποιο γκολ και να εξασφαλίσει έστω και κάποιο βαθμό σε αυτόν τον πολύ ισχυρό όμιλο.


Όμιλος G

Όμιλος GΟι ομάδες που σχηματίζουν τον Όμιλο G είναι Βραζιλία, Σερβία, Ελβετία και Καμερούν. Είναι πραγματικά αδύνατο να φανταστεί κανείς παγκόσμιο κύπελλο χωρίς τη Βραζιλία. Είναι άλλωστε η μοναδική χώρα που έχει παίξει σε όλα τα Μουντιάλ από το 1930 έως και το Μουντιάλ του 2022. Είναι επίσης η πολυνίκης και πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης. Αυτή η ομάδα ωστόσο θα ταξιδέψει στο Κατάρ με περισσότερες ελπίδες, παρά προσδοκίες. Δεν φαίνεται να είναι όσο ανταγωνιστική ήταν άλλα χρόνια. Η Σερβία είναι μια χώρα που αγαπά το ποδόσφαιρο και που κατά καιρούς έχει αρκετά καλά πράγματα να δείξει. Η ομάδα αυτή δεν έχει ίσως τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει, μπορεί όμως να φέρει αποτελέσματα.

Κάτι ανάλογο μπορούμε να πούμε και για την Ελβετία, που τα τελευταία χρόνια έχει συστηματικά μια καλή και σταθερή πορεία στις μεγάλες διοργανώσεις. Η Ελβετία είναι 16η στην παγκόσμια κατάταξη και συνεπώς διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος ποδοσφαιρικά. Το Καμερούν είχε τη μεγάλη της στιγμή το 1990 και από τότε φαίνεται να έχει μια πορεία χαμηλών προσδοκιών και επιτευγμάτων, παρότι έχει συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις. Δεν φαίνεται για άλλη μια φορά ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Στο παγκόσμιο κύπελλο 2022 ομάδες του Ομίλου G θα αγωνιστούν μεταξύ τους με αυτή τη σειρά: Ελβετία – Καμερούν, Βραζιλία – Σερβία, Σερβία – Καμερούν, Βραζιλία – Ελβετία, Σερβία – Ελβετία και Βραζιλία – Καμερούν.

Τα προγνωστικά μας για τον όμιλο G

Τα πράγματα εδώ φαίνονται πιο ανοιχτά αγωνιστικά απ’ ότι δείχνουν φαινομενικά τα ονόματα των ομάδων. Αυτή η Βραζιλία έχει το όνομα, αλλά δεν φαίνεται να έχει την χάρη. Ελβετία και Σερβία δείχνουν να είναι πολύ κοντά αγωνιστικά, ενώ και το Καμερούν που αναμφίβολα είναι λιγότερο ισχυρό, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη της πρόκρισης. Πιστεύουμε πως ο συγκεκριμένος όμιλος είναι πολύ ανοιχτός όσον αφορά την πρόκριση. Και οι 4 ομάδες διεκδικούν με καλές πιθανότητες το εισιτήριο για τους 16. Η λογική λέει Βραζιλία και Ελβετία, όμως μην στοιχηματίσετε πολλά σε αυτό το ενδεχόμενο.


Όμιλος H

Όμιλος HΟ Όμιλος H είναι ο τελευταίος κατά σειρά σε αυτή την φάση των τελικών της διοργάνωσης. Πορτογαλία, Γκάνα, Ουρουγουάη και Νότια Κορέα σχηματίζουν τον όμιλο. H Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και η Ουρουγουάη του Λουίς Σοάρες θα δουν τους δύο αστέρες τους να συμμετέχουν για τελευταία φορά στην καριέρα του στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Ο Ρονάλντο κυνηγά ακόμη τα προσωπικά ρεκόρ του, ενώ η Πορτογαλία, έχοντας πλέον καθιερωθεί ως μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αναζητά το επόμενο βήμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ουρουγουάη. Το δίδυμο Σοάρες – Καβάνι είναι ίσως το καλύτερο που έβγαλε αυτή η χώρα με τη μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η Ουρουγουάη είναι ισχυρή και δείχνει από τι είναι φτιαγμένη στα μεγάλα ματς.

Η Γκάνα προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή μετά την άσχημη συμμετοχή της στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Δεν διαθέτει μεγάλα ονόματα και αστέρες του παρελθόντος, αλλά είναι μια κλασική ομάδα με ταλέντο και εξαιρετική φυσική κατάσταση. Από την πλευρά της η Νότια Κορέα διαθέτει κάποιους ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας όπως ο Σον Χιου Μιν της Τότεναμ, όμως συνολικά είναι μια αρκετά μέτρια ομάδα που δεν φαίνεται να έχει πολλές δυνατότητες και πιθανότητες για μεγάλα πράγματα. Κατά σειρά οι αγώνες του ομίλου είναι: Ουρουγουάη – Νότια Κορέα, Πορτογαλία – Γκάνα, Νότια Κορέα – Γκάνα, Πορτογαλία – Ουρουγουάη, Γκάνα – Ουρουγουάη και Νότια Κορέα – Πορτογαλία.

Τα προγνωστικά μας για τον όμιλο H

Πορτογαλία και Ουρουγουάη αποτελούν τα δύο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση των 16 του παγκοσμίου κυπέλου του Κατάρ. Η λογική λέει πως μάλλον εύκολα ή δύσκολα οι δύο αυτές ομάδες θα προκριθούν. Η Γκάνα φαίνεται να είναι πιο ανταγωνιστική από τη Νότια Κορέα, όμως είναι αμφίβολο εάν έχει αυτή η ομάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει με ρεαλιστικούς όρους την πρόκριση. Σίγουρα πάντως η Νότια Κορέα δεν δείχνει ικανή για κάτι καλό και μάλλον απλά συμπληρώνει τον όμιλο αυτόν, μέχρι αποδείξεως του αντίθετου, πράγμα που θα χαροποιήσει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

 

Συνοψίζοντας για τους ομίλους και τις ομάδες του Μουντιάλ του Κατάρ

Συνολικά υπάρχουν στο παγκόσμιο κύπελλο 2022 ομάδες 32 ομάδες σε αριθμό οι οποίες έχουν τοποθετηθεί ανά τέσσερις σε 8 ομίλους διεκδικούν από 2 εισιτήρια πρόκρισης στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Σε κάθε όμιλο υπάρχουν ισχυρά φαβορί, αλλά και αουτσάιντερ και λίγες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες τα πράγματα φαίνεται να είναι κάπως πιο ανοιχτά. Το Μουντιάλ ωστόσο αποτελεί πάντα μια διοργάνωση στην οποία πάντα παρατηρούμε εκπλήξεις και ενδεχομένως και στην περίπτωση αυτή να δούμε κάποιες από αυτές. Εφόσον θέλετε να στοιχηματίσετε στις ομάδες και στην πρόκρισή τους, έχετε υπόψη σας πως πάντα τα αουτσάιντερ πληρώνουν καλύτερα από τα φαβορί αν και είναι πιο δύσκολο κανείς να εντοπίσει και να προβλέψει τις επιτυχίες τους.