Φραντσέσκο Φλάτσι: Πρώτο αστέρι της σειράς A επιστρέφει στο γήπεδο μετά από 12ετή απαγόρευση κοκαΐνης

Ο 46χρονος επιθετικός επέστρεψε στο ποδόσφαιρο αφού τερμάτισε μια μακροχρόνια απαγόρευση λόγω κατάχρησης ουσιών.

Ο Francesco Flachi έκανε πάνω από 100 εμφανίσεις της Serie A για τη Σαμπντόρια και τη Φιορεντίνα μεταξύ 1993 και 2010. Ο επιθετικός μετακόμισε σε Serie Β πλευρά Μπρέσια σε 2009. Ωστόσο, ο Ιταλός FA τον απαγόρευσε να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο λόγω της κατάχρησης κοκαΐνης ένα χρόνο αργότερα.

Έχοντας περάσει 11 χρόνια στο περιθώριο, το πρώην αστέρι Serie A έχει πλέον επιστρέψει στο γήπεδο. Μετά από πέντε μήνες προπόνησης με την 5η βαθμίδα Signa 1914, έπαιξε για 30 λεπτά κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας της πλευράς του με 2-2 εναντίον του Prato 2000.

«Τι έχω νιώσει; Στην αρχή ένιωσα ζάλη, δεν έχω κοιμηθεί για μια εβδομάδα λόγω έντασης», είπε ο εμπρός (μέσω του Goal).

«Τώρα είμαι τόσο χαρούμενος, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με έκαναν να νιώσω όπως ήμουν πριν: ποδοσφαιριστής.»

Πριν μετακομίσει στη Serie B, ο Flachi ήταν ένας καθιερωμένος επιθετικός στην ιταλική κορυφαία πτήση. Στα 280 παιχνίδια του για τη Σαμπντόρια, το πρώην αστέρι U18 της Ιταλίας πέτυχε 110 γκολ για το Blucerchiati. Είναι τρίτος στα διαγράμματα σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου πίσω από τον Τζιανλούκα Βιάλι (141) και τον Ρομπέρτο Μαντσίνι (171).

Το νέο κλαμπ του Φλάτσι Signa 1914 βρίσκεται κοντά στην πόλη του Φλωρεντία. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα πέμπτης κατηγορίας της Ιταλίας.