Το Eto’o αποκαλύπτει τι κάνει τον Mourinho τον «τέλειο» μάνατζερ

Ο θρύλος του Καμερούν έχει άρει το πώς ο Jose Mourinho έφερε τους καλύτερους από την ομάδα κατά τη διάρκεια του χρόνου τους μαζί στο Inter Milan.

Ο Samuel Eto’o ισχυρίζεται ότι οι ικανότητες διαχείρισης παικτών και η σχέση του Jose Mourinho με τους οπαδούς τον έκαναν τον «τέλειο» μάνατζερ για την Inter Milan.

Ο πρώην επιθετικός έπαιξε με τον Μουρίνιο στην Ίντερ και Τσέλσι μεταξύ 2009 και 2014. Το δίδυμο ανέπτυξε μια στενή σχέση και σεβασμό ο ένας προς τον άλλο στο χρόνο τους μαζί. Στην πραγματικότητα, ο Μουρίνιο είπε στο παρελθόν ότι ο Ετο’ο θα έπρεπε να είχε κερδίσει ένα μπαλόν Ντ’ Ορ τουλάχιστον μια φορά στην καριέρα του.

Ο 40χρονος, ο οποίος εργάστηκε μαζί με μερικούς από τους μεγαλύτερους μάνατζερ του κόσμου σε κλαμπ όπως η Βαρκελώνη, ανταπέδωσε το κομπλιμέντο σε είδος.

Μιλώντας στο Φεστιβάλ Αθλητισμού στο Τρέντο, ο Eto’o είπε στο La Gazzetta dello Sport: «Είχαμε μια ομάδα προπονητών [στην Inter]. Με ένα μοναδικό προπονητή [Mourinho].

«Κατάλαβε απόλυτα κάθε παίκτη και τα συναισθήματα των οπαδών της Inter. Ήξερε πώς να συνδυάσει αυτά τα δύο πράγματα, ήταν τέλειος.

Η πιο διάσημη στιγμή του Eto’o και του Mourinho, φυσικά, οδήγησε την Inter σε ένα ιστορικό πρίμα το 2009/10 κερδίζοντας τα Serie A, Coppa Italia και το Champions League.

11 χρόνια μετά από αυτόν τον διάσημο θρίαμβο, ο τελευταίος επέστρεψε στην Ιταλία το καλοκαίρι για να γίνει μάνατζερ της AS Roma.