Το τελεσίγραφο της Joan Laporta στον Ilaix Moriba για το συμβόλαιό του

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης παρουσίασης παικτών στην FC Barcelona, η Joan Laporta έστειλε τελεσίγραφο για την άρνηση του Ilaix Moriba να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Τα πάντα διαμορφώνουν για να μας δώσουν μια κατάσταση μεταξύ της Ilaix Moriba και της Βαρκελώνης που μοιάζει παράξενα με τον Paul Pogba στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ως ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους της FC Barcelona, το τρέχον συμβόλαιο της Ilaix Moriba πρόκειται να λήξει το επόμενο έτος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπογράψει ένα νέο τώρα ή μπορεί να φύγει δωρεάν την επόμενη σεζόν. Αρχικά, ο παίκτης ήταν προφανώς ανοικτή για να μιλήσει για μια ιδανική διαπραγμάτευση.

Αλλά οι εκπρόσωποί του τον θεωρούν τη δεύτερη έλευση του Paul Pogba και ζητούν περισσότερα χρήματα. Για να είμαι συγκεκριμένος, ρωτάνε τρεις φορές αυτά που βγάζει αυτή τη στιγμή. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο δύσκολη είναι η οικονομική κατάσταση του συλλόγου, δεν υπάρχει περίπτωση η Joan Laporta να συμφωνήσει με αυτούς τους όρους. Αλλά το πιο σημαντικό, ο Moriba δεν συνειδητοποιεί ότι αυτός ο πρόεδρος δεν είναι όπως ήταν ο Bartomeu. Επιπλέον, ο Ilaix ξεχνά ότι η ειδικότητα της FC Barcelona είναι η δημιουργία κορυφαίων μεσαίων. Πάντα θα υπάρχει ένας παίκτης που θα μπορεί να πάρει τη θέση του μέσα στην ομάδα.

Ο Λαπόρτα θέλει να κάνει παράδειγμα τον Μορίμπα.

Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για την Τζόαν Λαπόρτα να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους νέους του. Αν αρχίσουν να ζητούν περισσότερα χρήματα χωρίς να σκεφτούν το κύρος του συλλόγου, θα τους διώξουν από το κλαμπ. Η Joan Laporta μόλις ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες αυτής της κατάστασης και πρακτικά είπε στον Ilaix να φύγει αν δεν αποδεχθεί τους όρους της συμφωνίας. Αυτό έμαθε ο Sport από τη Laporta για την κατάσταση του Moriba: «Θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι η υπόθεσή του δεν θα επαναληφθεί πια. Έχει μείνει ένα χρόνο στο συμβόλαιό του και δεν θέλει να αποδεχθεί τους όρους του συλλόγου.

«Δεν το δεχόμαστε αυτό και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην ομάδα. Αν δεν θέλετε να ανανεώσετε, έχουμε άλλες λύσεις. Αυτό που δεν θέλουμε είναι παίκτες που φτιάχνονται στο La Masia και δεν θέλουν να ανανεωθούν. Είναι ένας παίκτης που του δώσαμε ευκαιρίες, αλλά το κλαμπ είναι πάνω απ’ όλα. Θα ήθελα να το ξανασκεφτείς. Δεν μπορούμε να του επιτρέψουμε να προαχθεί [στην πρώτη ομάδα] και στη συνέχεια να φύγει. Δεν θα το δεχτούμε αυτό με κανέναν παίκτη.»