Το καυστικό μήνυμα του Marcelo Bielsa στην Super League

Μετά την κλήρωση εναντίον του Λίβερπουλ, ο Marcelo Bielsa είχε ένα καυχητικό μήνυμα προς τους δημιουργούς της Ευρωπαϊκής Super League.

Ως μετριόφρων άνθρωπος που ήταν πάντα, ο Marcelo Bielsa προφανώς αντιτίθεται στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Super League. Πάντα έχει το σωστό πράγμα να πει όταν πρόκειται για την υπεράσπιση του μικρού από τον μεγάλο. Ως διευθυντής ενός ιστορικού συλλόγου στην Premier League, η Bielsa έπρεπε να παραμείνει προσεκτική σχετικά με το τι είπε όταν ρωτήθηκε για την όλη κατάσταση. Αλλά όπως και η Πεπ Γκουαρντιόλα, η Μπιέλσα ουσιαστικά αντιτάχθηκε σε αυτή την ιδέα.

Συνεχάρη επίσης τον πρόεδρο της Λιντς Γιουνάιτεντ για την υπεράσπιση των 14 συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ που είχαν αποκλειστεί από το ελίτ πρωτάθλημα. Αντί να στείλει ένα αντιμέτωπο μήνυμα στον κόσμο, η Bielsa επέλεξε να ενοποιήσει όλες τις λέσχες κάτω από το ίδιο πανό με το ενοποιητικό μήνυμα του. Αν και δεν τον εξέπληξε αυτό που συμβαίνει, ο Μαρτσέλο ελπίζει ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική.

Η Bielsa βάζει τους οπαδούς πάνω από τα υπόλοιπα.

Στην ιστοσελίδα της Leeds United, αυτό είπε η Bielsa: «Ο πρόεδρος του συλλόγου [Leeds United] έβαλε το πόδι του προς τα εμπρός για να περιορίσει τη δύναμη αυτών των μεγάλων συλλόγων. Αυτό είναι κάτι για να γιορτάσουμε. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικές ομάδες πιο σημαντικές από άλλες, αλλά θα πρέπει να έχουν επίγνωση των αναγκών που χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Αλλά, επειδή το ποδόσφαιρο έχει την άποψη ότι είναι πιο εμπορικό τώρα, είναι φυσικό ότι στον κόσμο των επιχειρήσεων και κοιτάζοντας μόνο την οικονομική πτυχή, είναι αυτές που παράγουν τα περισσότερα και απαιτούν την πλειοψηφία τους.

«Αυτό είναι κάτι που είναι κοινό στον κόσμο των επιχειρήσεων, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μια επιχείρηση, αλλά πριν ή μετά από αυτό επρόκειτο να συμβεί. Το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του ποδοσφαίρου είναι αυτοί που αγαπούν το σήμα και χωρίς αυτούς το ποδόσφαιρο θα εξαφανιστεί. Οποιεσδήποτε αποφάσεις που επιτίθενται σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι οπαδοί του ποδοσφαίρου, και που προνοούν μόνο έναν τομέα, διακυβεύουν το μέλλον».