Συναρπαστικός παίκτης θα ήταν σαν μια «νέα υπογραφή» για την Arsenal

Martinelli έχει φέρει σε χρειάζονται φρεσκάδα στο lineup Arsenal τις τελευταίες εβδομάδες και θα μπορούσε να είναι σαν μια νέα υπογραφή επόμενη σεζόν, ισχυρίζεται Owen.

Ο Michael Owen πιστεύει ότι ο Gabriel Martinelli θα είναι «σαν μια νέα υπογραφή» για την Arsenal την επόμενη σεζόν.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος ξεκίνησε την εκστρατεία με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο που τον απέκλεισε από 11 αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ.

Τώρα είναι πίσω στην πρώτη ομάδα και κατέγραψε μια βοήθεια καθώς η Arsenal νίκησε το Newcastle 2-0 το Σαββατοκύριακο. Τραυματισμοί και ασθένειες Lacazette και Aubameyang τις τελευταίες εβδομάδες έχει δει τον έφηβο πιο συχνά εκ των προτέρων. Στην τελευταία του εκδρομή εναντίον Newcastle, ο ίδιος έξω σε ένα ακόμη εντυπωσιακό που θα είχε αφήσει Mikel Arteta με πολλά να σκεφτούμε.

Αφού ο Mohamed Elneny άνοιξε το σκορ για τους Gunners, ο Martinelli έστειλε ένα μεγάλο σταυρό για πρώτη φορά για τον Pierre-Emerick Aubameyang για να διπλασιάσει το προβάδισμα τους.

Ο στόχος έβαλε την Άρσεναλ στη θέση του οδηγού στο πάρκο St James’ και συνέχισαν να κερδίσουν και τους τρεις πόντους.

Μιλώντας μετά τη νίκη, ο Owen είπε στην Premier League Productions (μέσω Express): «Έχουν πολλούς καλούς νέους παίκτες, έτσι δεν είναι η Arsenal.

«Μου αρέσουν αυτοί οι παίκτες που βρίσκουν μισή αυλή και την διασχίζουν νωρίς. Σαν κέντρο προς τα εμπρός, αυτό ακριβώς θέλεις.

«Μισώ τους παίκτες που πάνε να διασχίσουν, να κάνουν περικοπές, και μετά να κάνουν περικοπές ξανά και δεν ξέρεις πότε να τρέξεις.

«Αλλά βλέπετε, για πρώτη φορά, η υπεράσπιση δεν μπορεί να στηθεί, ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να ρυθμιστεί σωστά.

«[Martinelli] έχει παίξει κεντρικά έτσι ξέρει ότι αυτό είναι που προτιμάτε ως κεντρο-εμπρός. Ήταν μια λαμπρή μπάλα για να το στρογγυλοποιήσει μακριά.»

Όταν ρωτήθηκε αν το να έχουμε Martinelli πλήρως κατάλληλο για την επόμενη σεζόν θα ήταν σαν μια νέα υπογραφή, ο Owen συνέχισε: «Έτσι νομίζω. Νομίζω ότι ο Mikel Arteta θα αρχίσει να χτίζει την ομάδα του τώρα γύρω από μερικούς από αυτούς τους νέους παίκτες».

Ο Μαρτινέλι είχε μια εντυπωσιακή επαναστατική εκστρατεία κατά τη διάρκεια του 2019/20. Έβαλε δέκα γκολ σε όλους τους διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων τρία στην Πρέμιερ Λιγκ και τρία στο Europa League. Οι τραυματισμοί μπορεί να τον σταμάτησαν στα ίχνη του αυτό το εξάμηνο, αλλά θα μπορούσε να πάρει τις πιθανότητες με την πρώτη ομάδα την επόμενη θητεία.