Ο Eriksen επιστρέφει στο γυμναστήριο στο κλαμπ νεολαίας του

Ο Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε στην προκαταρκτική προπόνηση γυμναστικής για πρώτη φορά μετά το τρομακτικό περιστατικό του πίσω στο Ευρώ.

Ο μέσος της Δανίας και της Ίντερ Ίντερ Κρίστιαν Έρικσεν αποφάσισαν να συγχωνευθούν αργά στην εκπαίδευσή του με μαθήματα γυμναστικής στο κλαμπ νεολαίας του, Odense Boldklub (OB).

Ο 29χρονος δεν έχει έρθει σε επαφή με το ποδόσφαιρο από τότε που υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά την έναρξη του αγώνα του Ντέμαρκ εναντίον της Φινλανδίας στο Euro 2020.

Ο κόσμος έγινε μάρτυρας του συμπαίκτη του και του Δανού καπετάνιου Simon Kjaer να σώζουν τη ζωή του στο γήπεδο. Και ο Έρικσεν ολοκλήρωσε επιτυχώς την αποκατάστασή του μετά το φρικτό περιστατικό.

«Ο Έρικσεν επικοινώνησε μαζί μας και τώρα εκπαιδεύεται μόνος του», δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος Τύπου του Odense Boldklub (OB).

«Είναι φυσικό γι ‘αυτόν από τότε που έπαιξε εδώ στα νιάτα του και ζει στη γωνία. Είμαστε πολύ ευτυχείς που είμαστε σε θέση να του παρέχουμε εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις», είπε.

Eriksen έπαιξε για OB πριν μετακομίσει στο Ajax Άμστερνταμ το 2008, όπου ανήλθε στο αστέρι. Αργότερα, ο playmaker είδε μια κίνηση στην Τότεναμ το 2013 ενώ έκανε μια εμφάνιση στο Champions League 2019 με την αγγλική πλευρά. Η διεθνής Δανία υπέγραψε για την Inter Milan πέρυσι.

Η ιταλική ιατρική αρχή δεν επέτρεψε στον Eriksen να εμφανιστεί στο γήπεδο της Nerazzurri. Λόγω ενός αυστηρού πρωτοκόλλου που απαγορεύει τη χρήση συσκευής καρδιοoverter-απινιδωτή (ICD) που φυτεύτηκε μέσα του.

Στην πραγματικότητα, η λέσχη Serie A ήταν επίσης ανοιχτή στο να αφήσει τον μέσο να φύγει αν το ήθελε, αλλά τίποτα δεν συνέβη από αυτή την άποψη. Εν πάση περιπτώσει, ο εκπρόσωπος του OB δεν γνωρίζει πότε ξεκίνησε ή πόσο καιρό θα σχεδιάσει το αστέρι να εργαστεί στις εγκαταστάσεις τους.