Λίβερπουλ «μην κοιτάς το πρωτάθλημα» με τίτλο ελπίδες άμυνας να ξεθωριάζουν

Οι Reds ήταν ένα μοντέλο συνέπειας την τελευταία φορά έξω, αλλά έχουν παρουσιάσει σε μεγάλο βαθμό την αδυναμία να αλέσει τα αποτελέσματα αυτού του όρου.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον επιμένει ότι η Λίβερπουλ παίρνει ένα παιχνίδι τη φορά στην εκστρατεία της Πρέμιερ Λιγκ.

Το Λίβερπουλ ταπεινώθηκε 4-1 από το Μάντσεστερ Σίτι στην προηγούμενη εκδρομή τους, γεγονός που σηματοδότησε την τρίτη διαδοχική ήττα τους στο Άνφιλντ.

Οι άνδρες του Jurgen Klopp έριξαν συνολικά 15 πόντους στη νικητήρια σεζόν και έχουν ήδη χάσει σχεδόν το διπλάσιο ποσό μετά από μόλις 23 αγώνες αυτή τη σεζόν.

Εκτός από τα θέματα συνέπειας, μια κρίση τραυματισμών συνέβαλε επίσης σε μεγάλο βαθμό στην παραπαίουσα άμυνα του τίτλου τους. Ο Βέρτζιλ Βαν Ντικ είναι ακόμα στο περιθώριο, όπως και ο Τζο Γκόμεζ, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν πάει στο τραπέζι θεραπείας.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται 10 πόντους στην κορυφή του τραπεζιού, αλλά ο Χέντερσον επιμένει στην πλευρά του «μην κοιτάς το πρωτάθλημα».

Ο καπετάνιος είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Θυμάμαι την περασμένη σεζόν που με ρώταγες συνέχεια πότε ήμασταν στην κορυφή του πρωταθλήματος — δεν βλέπουμε το πρωτάθλημα, ειδικά τώρα.

«Συγκεντρώνεσαι στο επόμενο παιχνίδι και απλά προσπαθείς να κερδίσεις κάθε παιχνίδι που μπορείς, όπως κάνουμε πάντα, είτε είσαι στην κορυφή ή τέταρτος ή πέμπτος ή οτιδήποτε άλλο.

«Απλά πρέπει να επικεντρωθείτε στο επόμενο παιχνίδι και να κάνετε παραστάσεις όσο περισσότερο μπορούμε.»