Ενημέρωση τραυματισμών της Βαρκελώνης για τον αμυντικό αστέρι πριν από τη σύγκρουση Europa League

Η Μπλαουγκράνα εξέδωσε ενημέρωση για την κατάσταση του Ρόναλντ Αραούχο, αφού το αστέρι υπέστη τραυματισμό κατά της Εσπανιόλ.

Ο αμυντικός της Βαρκελώνης Ronald Araujo υπέστη τραυματισμό μοσχαριού κατά τη διάρκεια της κλήρωσης 2-2 του συλλόγου εναντίον πικρών τοπικών αντιπάλων Espanyol την Κυριακή.

Ο 22χρονος Ουρουγουανός κουτσαίνοντας στο ημίχρονο αφού χτύπησε το αριστερό του πόδι. Σε μια σύντομη ενημέρωση τη Δευτέρα, ο Βάρκα ανακοίνωσε ότι είχε τραβήξει το σόλεους μυ στο αριστερό του πόδι.

Ο σύλλογος, ωστόσο, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει πόσο καιρό ο Araujo μπορεί να μην είναι διαθέσιμος ή αν θα χάσει τον αγώνα της Πέμπτης Europa League εναντίον της Νάπολι.

«Οι εξετάσεις που έγιναν σήμερα το πρωί της Δευτέρας επιβεβαίωσαν ότι ο Ρόναλντ Αραούτζο τράβηξε τον σόλο μυ στο αριστερό του πόδι. Η ανάκτηση του θα καθορίσει τη διαθεσιμότητά του», διαβάστε τη δήλωση.

Η κρίση τραυματισμού του Τσάβι συνεχίζεται

Παρά τις αμφιλεγόμενες ενέργειές του από τον πάγκο αργότερα στον αγώνα, η πιθανή απουσία του Araujo είναι μια ανεπιθύμητη οπισθοδρόμηση για τη Βαρκελώνη.

Η διεθνής Ουρουγουάη έχει γίνει βασικό μέρος της άμυνας του Xavi Hernandez μαζί με τον Gerard Pique. Eric Garcia, ο οποίος επέστρεψε μετά από πέντε εβδομάδες έξω με ένα παρόμοιο τραυματισμό, τον αντικατέστησε στο παιχνίδι Espanyol.

«Προς το παρόν, είναι μόνο οδυνηρό», δήλωσε ο Xavi για τον τραυματισμό του Araujo μετά την τελική σφυρίχτρα στο Στάδιο RCD.

«Ένιωσε πόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά ήθελε να παίξει. Τον αντικαταστήσαμε στο ημίχρονο ως προληπτικό μέτρο. Θα δούμε πού βρισκόμαστε αύριο [Δευτέρα] και θα αναλάβουμε τη Νάπολι και τη Βαλένθια με τους παίκτες στη διάθεσή μας».

Οι Samuel Umtiti και Clement Lenglet είναι επίσης τραυματίες, πράγμα που σημαίνει ότι ο Xavi έχει μόνο τρεις κεντρικούς υπερασπιστές — Pique, Garcia και Oscar Mingueza — για τον αγώνα της Νάπολι.

Αργότερα θα χάσει Pique σε αναστολή για το ταξίδι της Κυριακής στη Βαλένθια στη La Liga αφού ο υπερασπιστής πήρε μια κόκκινη κάρτα στην κλήρωση 2-2 στο Espanyol.