Γερμανική FA δεν θα πληρώσει ρήτρα απελευθέρωσης για να υπογράψει Flick από Μπάγερν Μονάχου

Ο προπονητής όλων των κατακτητών έχει ήδη γνωστοποιήσει την επιθυμία του να παραιτηθεί από τη θέση του ως αφεντικό της Μπάγερν.

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει την απαιτούμενη ρήτρα απελευθέρωσης για την υπογραφή του Hansi Flick από την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Flick έχει συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με την αντικατάσταση του Joachim Low, ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του 16 χρόνια μετά το φετινό ευρωπαϊκό τουρνουά, ως επικεφαλής της εθνικής ομάδας της Γερμανίας.

Ο 56χρονος, ο οποίος οδήγησε τον σύλλογο σε μια ιστορική εξάδα την περασμένη σεζόν, έχει επίσης δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να φύγει από το Μπάγερν Μονάχου στο τέλος της σεζόν.

Ωστόσο, το συμβόλαιο του Flick στην Μπάγερν έχει ακόμα δύο χρόνια και μένει να δούμε αν τον άφησαν να φύγει το καλοκαίρι.

«Η DFB δεν θα καταβάλει τέλη μεταφοράς επειδή δεν έχει καταβάλει ποτέ τέλη μεταφοράς και επειδή, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, είναι δύσκολο να το κάνει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της DFB Rainer Koch στην Bayerischer Rundfunk.

«Η DFB δεν έχει άπειρο χρηματικό ποσό. Δεν θα παραβιάσουμε τις υφιστάμενες συμβάσεις. Δεν το έχουμε ξανακάνει αυτό, η FC Bayern πρέπει να το ξεκαθαρίσει μόνη της».

«Χρειαζόμαστε ένα επιτυχημένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για να επανέλθουμε στην πορεία μας. Ένας καλός εθνικός προπονητής πρέπει να είναι καλά συνδεδεμένος και να γίνεται αποδεκτός από την ένωση.»